Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STEN

***

Så hårda och ändå så mjuka, nästan lena. Oerhört behagliga att hålla i handen och utstrålande trygghet som känns i hela kroppen.. Så är det också gammal sten som varit med  länge och slipats av och slipats ner.

*

När jag skriver om stenarna här kommer jag att tänka på Stone, stenarnas moder i Den förtrollade skogen. Ni har väl lyssnat på Stefan Sauk när han läser om riddarna Sid och Nott när de letar genom Den förtrollade skogen i Lita inte på turen av spanjoren Fernando Trias de Bes? Just att höra den läsas av Stefan Sauk är en upplevelse

*

Dom här stenarna ligger dock inte långt borta i den förtrollade skogen, dom ligger på hemmaplan.

I den förtrollade trädgården

*

Passade på att googla på sten också. "Sten är en partikel av en bergart i olika storlekar. Den är mindre än ett block men större än grus.  Efter 2004 definieras sten enl SS-EN ISO 14688-1 (2002) och har en storlek mellan 63 och 200 mm."  Så det är inte vad som helst som får kallas sten minsann!

***

Inlagt 2017-04-03 20:52 | Läst 1960 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Varma sköna stenar ser det ut som...tänker sommarkväll på stranden med stenar runtomkring.
Detta är ett av mina favoritmotiv. En bild jag fastnar för direkt och gillar.Har arrangerat stenar och tagit många bilder av dem, samt förr målat en hel del tavlor föreställande - sten. Stenporträtt kan det kallas. Tror det är ganska vanligt att människor gillar stenar.
Tur att man inte heter 'Sten'.. Stenar är vackert!
Hälsn!
Jag gillar det mjuka och tidlösa hos stenar och ska nog leta på den där talboken. Verkar vara något som jag kan gilla.
HÄlsningar Lena
Tack för trevliga kommentarer! Stenarna ligger i ett vattenbad i en förzinkad stålbalja, jag inbillar mig att det ger ett aningens mer diffust och mjukare ljus men det kanske bara är för att jag vet?/ Björn T