Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STJÄRNSTOFT OCH TIDVATTEN

***

Så har molnen snabbt jagat över himlen i kväll medan vinden drivit på, kallfronten är på väg förstås. Liksom vinden rister i träden runt omkring känner jag hur tryggheten inom mig vilar på osäker grund och dom omkullfallna träden på hjärtats stig både är mörka och spretiga. Och torkan, den torka som har ödsligheten och tvivlet och till sist tomheten i sällskap, visar sig oväntat igen. Som alltid är motvikterna ljuset och rymden som inte behöver några förklaringar utan rymmer alla vilsna själar frågelöst liksom hela resan från början till slut, från alpha till omega. Men inga frågesvar finns därute, dom enda svar av betydelse på min väg finns i mitt eget hjärta, läsbara bara för mig och bara i tystnad och uppmärksamhet. Stjärnstoft och tidvatten styr min väg mot ljuset och hem till det fjärran okända, dit därifrån jag kom.    

*

*

***

Inlagt 2019-06-30 23:44 | Läst 3559 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vacker bild som stimulerar just till det stämningsläge du beskriver. Kruxet är att man inte vet - och aldrig riktigt kan veta. Det är ju därför man inom kristendomen har den reflektionsbefriade TRON som riktmärke och ideal.

På Åland inbjuder vädret inte till sådant. Hittills en lite sval normalsommar med mycket sol. Det är faktiskt precis som barndomens somrar, för över ett halvt sekel sedan. Eftersom det på Hasselvik inte finns vare sig dator, mobil, eller TV, behöver jag inte höra på alarmisterna heller... :-)

I morgon tidigt går återfärden till "barndomslandet".
Svar från Khalad 2019-07-01 13:43
Tack för fin kommentar Peter, uppskattas!/ Björn T