Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STOCKHOLM

***

Det händer ibland, lite då och då faktiskt, trots tillgång till natur, tystnad och sjöar, att jag saknar pulsen i Stockholm. Serien är tagen mellan 17 och 19, sista bilden är tagen 19.20, en vardagskväll i oktober 2014. I Finspång är det då tyst och bara enstaka nattvandrare (?) syns på torget. Bilder från två kameror blandade (A99 med 70-200/2,8 och A7S med 24-70 om  ni undrar över olika perspektiv. 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-01-28 23:35 | Läst 1058 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är något speciell med pulserande stora städer... Jobbade och bodde många år i Warszawa och kan känna som du att jag saknar då och då människors vimmel, oljud och den där spännande rörelsen, överallt och konstant...
Stockholm är också en sådan stad som man kan sakna mycket... väldigt vacker! Vackra bilder.
Hälsningar Halina
Jag tillhör också dem som gillar både stadens puls och stillheten, trots att jag aldrig bott i en storstad och aldrig i centrum någonstans. Dina bilder är tagna i mycket fint ljus och fångar denna puls mycket bra, på ett vackert sätt.
Hälsningar, Bjarne
Fina enkla kompositioner, med de sköna lite dunkla färger som kvälls och nattljus ger.
Fint fångat storstadens myllrande och pulserande liv. Alla människor som i en myrstack är på väg till eller från något, en vardagskväll.
// Conny
Väldigt fint kvällsljus i dina bilder som tillsammans med stadens ljus ger en fin stämning och speglar stadslivet/pulsen. Jag saknar aldrig detta och tycker mest att det är jobbigt när man inte kan gå i egen takt utan att bli knuffad vi de fåtal tillfällen om året då jag hamnar i Stockholm. Mängden bilar och röran har för länge sedan gjort att jag avstår från att ta bilen och åker tåg.
Hälsningar Lena
Visst är det färggrant med storstad i mörker, och lockande för fotografen helt klart. Själv undviker jag städer, trängsel m.m. och föredrar ostörd natur.
Många vackra kvällsbilder och det är en stor portion igenkänningsfaktor när jag tittar igenom bilderna jag jobbade där i city i c:a 15 år så det är verkligen roligt att återse de gamla kvarteren.
Ha det gott/Stig
Hej Björn.
Först vill jag berätta att vi är väldigt lika i många avseenden – som fotografer åtminstone. Val av motiv från naturen för familjebilder, gata, evenemang, berättelser, nostalgi, färger, svartvitt mm.
Då ska jag berömma dig för denna serie kvällsbilder, som verkligen återger det "menneskemylder" som kännetecknar en storstad. Den sista bilden faller jag extra för på grund av nivåskillnaden, jag var bara tvungen att titta en extra gång.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS Vi fotograferar det vi ser omkring oss.
Väldigt fina bilder av min "hembygd". Man längtar till när corona är över och man vågar röra sig bland folk igen.
Färsprakande bilder..Vistades i staden en del under -80 talet, saknaden är numera obefintlig :)
HaD/Gunte..