Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STOCKHOLM - PÅ VÄG UT UR STAN

***

På väg från Täby hem mot Finspång med en alldeles "ny" (begagnad) 135:a liggandes i knäet. Såklart måste jag knäppa lite. Det här var en vardagskväll i februari 2014. Då liksom nu sitter den, en Zeiss Sonnar 135/1,8 ZA, på min gamla 99:a. 56 minuter handhållet i bilen under körning med tider ner till 1/80, inget skärpetest, bara fotoglädje. Började på E18 in mot stan, så över till E4 och in mot stan och Essingeleden. Ni känner nog igen er bättre än jag.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-01-04 22:43 | Läst 1154 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så där jobbigt mycke trafik. Packat med bilar och röda lysen framför så långt man kan se. Men effektfullt då de är oskarpa.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-01-05 22:08
Tack Lena, det är det. Varken i Ludvika, Finspång eller Korsheden ser det ut så där.... Därför är det uthärdligt, tom intressant, att göra kortare besök i storstäderna :-)
Man får ju hoppas att det inte var du som körde, eller det hade nog gått bra för det ser ut att gå ganska sakta. Det hann ju nästan bli mörkt innan du hann ut ur stan
Svar från Khalad 2022-01-05 22:12
Kommer inte ihåg säkert men tror det var jag, själv i bilen.För det mesta stod det still eller gick väldans sakta :-) Tack Peter!
Har suttit i den jobbiga trafiken i många år så det är skönt att slippa nu som pensionär! Kul att du har kvar de gamla fina prylarna!
Svar från Khalad 2022-01-05 22:13
Tack Dan, det kan jag lätt förstå! Och jag trivs bra med dom gamla prylarna - tillsammans med en del nyare :-)
Oj huva hög igenkänning och vanlig rutin i många år .
Ett par timmar restid på nån mil.
Men turista i sin stad blir annat och är mysigt
Svar från Khalad 2022-01-05 22:14
Tack Nini, enstaka gånger på besök är det ok :-)
Läckert! Bilder som säger en hel del om stockholmstrafiken. Det hinner ju mörkna rätt bra under färden! Du blir säkert supernöjd med det fina objektivet.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2022-01-05 22:15
Tack för det Bjarne! Jag är fortfarande supernöjd med objektivet, bilderna är från 2014 :-)
Hej Björn!
Ja du, Storstädernas bilköer ger jag inte mycket för, men som motiv betraktat - Ja då kan det ju bli ett riktigt vackert pärlband:) Att en kan ha så roligt i och åt en bilkö, mycket märkligt:)

Jag tycker att du har fångat den blåa stunden alldeles perfekt, där de elektriska ljusen får sina alldeles vackraste nyanser, både de röda på väg ifrån dig och de ljusa i den mötande filen. Du har varierat skärpa och skärpedjup på ett trevligt sätt. Man ser nyansskillnader och variationer i effekt på billjusen och du har dessutom på någon bild fångat blänket i asfalten på ett sätt som lockar till egna försök.

Jag vill till exempel gärna försöka mig på samma sak, men på markant regnvåt asfalt:) Så dina bilder inspirerar verkligen.

Allt gott!
//Morgan
Svar från Khalad 2022-01-05 22:18
Tack Morgan! Vi är helt överens, Ludvika, Finspång och Söderbärke/ Korsheden är mina hemorter......Det liggr inget arbete eller tänk bakom bilderna, jag kunde bara inte låta bli att ta lite bilder direkt med nyförvärvet! :-)
En trevlig brännvidd för bilköfotografering och den ger fint resultat den "gamlingen"..För övrigt är jag nöjd att jag inte behöver vistas i dessa miljöer.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-01-05 22:19
Hej Gunte , tack för trevlig kommentar! Och vi är överens, att sitta så varje dag skulle inte funka för mig heller :-)