** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STREET RENTAV?

***

Var inne hos min optiker igår och fick nya högerglas till mina två glasögon. Väsentlig förbättring, det känns bra. Samtidigt skickar dom en remiss till ögonkliniken, dags för gråstarrsoperationen på vänster öga, som egentligen är mitt bra öga. Korta promenader till och från gav några bilder, här är en. En gatubild i stället för vår vanliga promenadväg, den kan både ni och jag vid det här laget.

*

*

***

Inlagt 2022-02-16 10:54 | Läst 1487 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Mannen med cykeln ser ut som någon som bara behöver hålla ett litet pit-stopp.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har blevet opererat för grå starr i båda ögonen för flera år sedan. Jag har inte behövt köpa nya glasögon sedan dess. Det skulle bara vara för "synens skull" - byta mode och så :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-02-16 16:56
Tack Erik! Jag som inte är särskilt streetsmart vet inte ens vad pitstop är men jag ser ju att han gräver efter något i sin främre cykelkorg :-). Och hellre nya glasögon bara för syns skull än botox......
Erik Madsen 2022-02-16 17:12
Hej igen Björn.
Du ser for lidt formel 1 race :-)
Det hedder nok: depåstopp på svensk.
Du har helt ret vi vil ikke have botox.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2022-02-17 15:50
Aha, formel 1, inte undra på att jag inte visste..... :-)
Ett Fint gatufoto Björn!
/Bengt H.
Svar från Khalad 2022-02-16 16:58
Tack för det Bengt! :-)
Lågmäld action av passande slag. Även jag har opererats för grå starr. Ett öga åt gången då jag ansågs besvärande nervös efter första ögat. Men lika panikslagen båda gångerna. Men allt gick jättebra. Hälsar NL
Svar från Khalad 2022-02-17 13:49
Tack Nils-Erik! Jag har redan gjort höger öga, nu dags för vänstra :-)
Jag har numera plastlinser i båda ögonen. Operationerna gick bra, som ett med hjälp av lokalbedövning smärtfritt tandläkarbesök ungefär. Du Björn vet ju det, men för alla andra kan det vara bra att veta.

Det tog några veckor innan allt stabiliserats och hjärnan lärt sig att använda de nyrenoverade synorganen. Mirakulöst att dom lyckades få fokus rätt! Jag frågade hur dom lyckats, men dom ryckte på axlarna och sa att vi använder utrustningen som man ska och den fungerar.
Svar från Khalad 2022-02-17 13:53
Tack Måns, jag är inte särskilt orolig. Ändå är ju varje ingrepp en liten risk. Har faktiskt inte funderat över skärpan. Förra gången valde jag efter förslag att lägga in något av den sfäriska korrektionen i ögonlinsen, tror det var en halv dioptri. Än har jag ingen tid föreslagen.
Jag hade för fem-tio år sedan begynnande gråstarr på främst höger öga. Saken har gått tillbaka - det vill säga kroppen har absorberat orenheterna i ögats glaskropp. Jag kan inte längre se någon kontrastnedsättning i svarta föremål i motljus. Jag har på landet en testplats med svarta trädstammar i siluett mot en bakgrund av starkt solbelyst vatten.
Bara att tacka och ta emot när man är 78 år.
Svar från Khalad 2022-02-17 13:56
Hej Peter. Vet inte vad som är grundorsak men säkert har både gener, livsstil och mediciner betydelse. Jag vet åtminstone att kortison gör att gråstarr utvecklas snabbare och jag äter kortison sen mer än tio år
Hej Björn,
hoppas det blir bra med starroperationen! Båda mina föräldrar har fixat sina ögon och varit jättenöjda med resultatet. Far hann något år innan op. skicka iväg en kikare på reparation pga. konstant imma inuti, men den kom tillbaka o-fixad. Du kan ju gissa vad det egentliga problemet var ;)

Må gott!
/Lisa
Svar från Khalad 2022-02-18 12:22
Tack för fin peppning Lisa, det går säkert bra, jag har gjort höger öga tidigare. Trevlig historia om din far och detsamma!