Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

THIS MOMENT

***

Här och nu, carpe diem och liknande är så lätt att säga - och i rimlig utsträckning leva efter - när solen lyser, kroppen är frisk och tillvaron enkel. Svårare är det när tillvaron kärvar till sig eller mörknar, ändå är det kanske då man behöver förstå det mest. Att då och då stanna upp och verkligen försöka se det som finns närmast intill tror jag är ett sätt att "träna" närvaro. Och jag läser gärna vad dom vise - Lao Tzu, Rumi, Osho - säger. 

*

This moment is given to you, a gracious gift from God or the whole or whatsoever you want to call it - Tao, Dhamma, logos. This moment is available to you: sing a song, live it in its totality. And don't try to sacrifice it for any other moment that is going to come in the future. Live it fot its own sake. (Osho)

*

Akvileja utanför bastun i Korsheden

*

***

Inlagt 2019-06-27 16:46 | Läst 4064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Akvilejan är min favoritblomma. Den är så förunderligt byggd och så vacker.

Fint fotad här!

Att leva för framtiden - det är nog mänskligt då det är illa i jämmerdalen. Komma till himlen. Partiets seger. Eller få det materiellt bättre. "I skuggan av framtiden" är en bok om moderniteten av idéhistorikern Sven-Erik Liedman. Jag ville läsa om arkitektur, men den handlade om annat och kanske intressantare. Jättebra titel på mycket läsvärd bok.
Svar från Khalad 2019-06-27 23:14
Mänskligt är det nog men likafullt är jag inte säker på att är en bra väg - annat än i extrema situationer. Men det är min tro och min egen erfarenhet är begränsad. Låter som en intressant bok, får fundera på den. Tack Måns, hälsningar/ Björn T
Vackert, och med fin bakgrund
Svar från Khalad 2019-06-27 23:14
Tack för det Peter!/ Björn T
Vacker blomma med en fin bakgrund Hälsningar Gert
Om man vill kan man se fem duvor som sitter i en ring och samtalar med varann. Fin bild på akvilejan, föredömligt avskalad.