Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TORNSEGLARE

***

Det är nu så att jag använder bloggen som bilddagbok, medium för att visa bilder, lite som sysslsättningsterapi nu när inte jobbet kräver 110 % uppmärksamhet och fokus, ha något att göra när det är för varmt ute, för att visa hur jag lär mig och lite till som jag inte kommer ihåg just nu......Alltså finns många bilder bilder som nog inte alla tycker är värda att visa. Själv har jag ju alltid en orsak till att dom blev tagna och visar dom gärna.  

*

Dom här bilderna är dom från första gången jag ens försökt få tornseglare i bild, lite lärospån och prov alltså. Alla bilderna är med 70-200 inställt på 200, utom dom två sista där jag valde 70. För dom två första hade jag bara 1/250 s så inte undra på att dom är lite lagom oskarpa, ändå lite kul för jag tror ingen skulle missa att säga vad det är för fågel, typiska silhuetter. Jag var nere på ängen vid Bartjärn (dom är sällan uppe hos oss där ängen är omgiven av skog) och upptäckte att dom var rätt många och på ganska hög höjd. Därför gillar jag näst sista bilden där det är tio med på samma bild :-), men det måste man förstora för att se.

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-07-22 13:33 | Läst 2147 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt med Tornseglarna! Visste väl att du också borde ha dom där hos dig! Kolla vid sjön kommande vecka som ska bli extra varm, kanske några dyker ner och skopar lite vatten.. men det går fort! Hörde helgens 'Naturmorgon' i P1 som går tidigt både lör. och sön. och där hade dom faktiskt med ett inslag om just Tornseglarna som dyker ner och tar vatten, och en expert på Tornseglare (Susanne Åkesson) bekräftade att så är fallet! Det finns en liten film på detta här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1027&artikel=7003264 Annars så känns det här som att Tornseglarna börjar på att bli klara med själva häckningen, en del ungar har säkert lämnat bona, men min känsla är att dom ändå ofta är kvar här åtminstone ett par veckor till innan det helt är över.. Sen kan man ändå se lite Tornseglare då och då in mot mitten på augusti.. Vi får se, tror det gått bra för Tornseglarna dom gillar sånt här väder som varit! För mig är också bloggen här till största del en dagbok, men inte för varje dag utan för de dagar när jag är ute och fotar, och det gör jag ganska ofta! Sen om andra tittar och kanske även ger en liten kommentar ibland så är ju det lite roligt!
Hälsn!
Dom är inte lätta att få på bild, ungefär som när jag försöker fånga blomflugar/bi med tele..
Insekter finns det nog gott om så det är full fart på dom. Funderar på om dom inte vilar när dom är högt uppe för insekterna finns väl närmare marken? jag vet inte själv, bara lite gissningar.
Mv/Gunte,,
Full fart på jagandet! Sannerligen inte lätta att plåta, själv har jag lyckats en enda gång. Och då blev det avancerat, framifrån! Det var vid havet i Ystad, och de kom i stark motvind så de stod nästan stilla i luften emellanåt. Men det berättar jag ju så klart inte ;-) Om någon är nyfiken finns bilderna i albumet "Fåglar" på min profilsida.
Tornseglare är inte lätta direkt men de är ändå helt omisskänliga på bild, även om det inte är helt skarpt. Det är nog bilderna med 70 mm som visar dem som vi mest är vana att se dem dvs högt upp i skyn. Kul att du fick med så många.
Hälsningar Lena