Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TORRLAGT FINSPÅNG

***

Vi njuter väl alla av den fantastiskt fina sensommaren, just nu visar min termometer 23 C och det är innan klockan är tolv ens! Men det är inte utan att åtminstone jag längtar efter lite regn, det börjar bli väldigt torrt, sällan har jag sett ån vid slottet utan minsta lilla rännil. Och svamparna torkar bort, precis som gräsmattan. Men visst är det skönt att kunna sitta ute i skjortärmarna så här i mitten av september!

*

*

***

Inlagt 2016-09-15 11:26 | Läst 1621 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Björn. Kan bara hålla med, det är lite konstigt det här.. Kvällarna är ljumna och jag kan sitta länge på min balkong medans det blir mörkt, och på morgnarna går det likaså att äta frukost där, utan extra klädsel.. det är härligt men känns ändå lite konstigt! Jag har inga rinnande vatten i närheten så jag kan inte uttala mig hur det ligger till med det här..? Tydligen så är det nu tio månader i rad som det har satts nya temperaturrekord på vår jord.. det är ju lätt att tro att något hänt med vårat klimat.. kanske vi redan har nått den nivå (point of no return) där de flesta forskare tror att vi nått nivån där det inte går att backa heller.. Förändringen blir 'självaccelererande'.. den som lever får se! Fin 'historisk' bild, med tanke på vattennivån..
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-09-15 20:08
Tack Jan, det är verkligen skönt med dom varma kvällarna! Vad klimatet angår - att det blir varmare är nog alla överens om liksom att det åtminstone delvis beror på människan också men vad som verkligen kommer ske tror jag är mer osäkert/ Björn T
Satt nyss på balkongen ifall det var sista dagen med riktigt balkongväder. Vet inte hur många gånger jag sagt så nu. Men det är väl bara att njuta så länge det går- Tids nog kommer höst och vinter. Fin och talande bild.
Svar från Khalad 2016-09-15 20:09
Det måste vara alldeles rätt att njuta av det som är! Tack Ingela!/ Björn T