Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TRE BILDER FRÅN ETT FIK

***
Fortfarande kvar på BK i Ludvika. Bilderna kan nog närmast ses som inomhus gatufoto, eller ännu mer specifikt, inomhus gatufotoporträtt. Trots att bildutsnitten och perspektiven närmast för tanken till en 135:a är alla bilder tagna med normaloptiken jag nämnde igår, 55/1,8. Men med extremt bra skärpa, många Mpix och hyfsat skärpedjup är det lätt att välja ut ett mindre avsnitt och dra upp bilderna.

*

*

*

*

***

Inlagt 2024-03-24 10:56 | Läst 889 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket snygga bilder allihop. Jag fastnar mest för kompositionen i den första. Dels för de två oskarpa personerna, dels för blommorna som "tittstopp".
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2024-03-25 22:08
Tack för det Bjarne. Instämmer, flickan i första bilden har ju också ett mer intensivt ansiktsuttryck, engagerad av något hon ser.
Bra skärpa och många pixlar öppnar för andra utsnitt och bilder som man inte hade kunnat ta tidigare. Jag känner igen det men främst när det gäller fåglar och djur. Det gäller förstås även i andra miljöer som du visar här. "Inomhus gatufotoporträtt" passar bra som kategori för dessa bilder och jag tycker nog att sista bilden är den bästa. Den känns mest spontan.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2024-03-25 22:11
Tack Lena, så är det alldeles säkert. Det blir nog mer fågelbilder också vad det lider, förhoppningsvis med mer fokus på bilden än på tekniken :-)
Jag gillar andra bilden mest. Man kommer ruggigt nära personen - jag fantiserar en vanlig tjej som spökat ut sig lite med konstiga örhängen för att så ska det vara men ändå är sig själv.
Svar från Khalad 2024-03-25 22:12
Tack Måns, det ser ju ut att vara närmare än vad fotoavståndet är eftersom jag beskurit rätt kraftigt.
Måns H 2024-03-25 23:59
Jag menade ruggigt nära henne som personlighet, så utan fasad.