Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

UFO´s PÅ RIKTIGT?

***

Vet inte om ni noterat att Pentagon för ett par dagar sen officiellt bekräftat att dom tre videoklipp som har cirkulerat på nätet är äkta. "Det luftburna fenomenet som kan observeras i videorna är fortfarande oidentifierat" skriver Pentagon. 

*

Det ser ut att röra sig vådligt fort. Och visst kittlar det fantasin en smula. Kanske är det det här som påverkat mig, men efter att ha lagt ut kvällsbilden över Bönnern i går kväll blev jag varse att där finns en absolut rund ljus cirkelyta på himlen jag inte kan förklara. Jag menar inte att det är något liknande Pentagon sett, det är säkert bara något med fotograferingen, men jag har ingen förklaring

*

Första bilden är den jag visade i går, bild två samma croppad. Bild 3 tagen  en halv minut senare och bild 4 samma bild croppad. Bilderna 1 och 2 är som ni ser tagna med kameran i liggande format, 3 och 4 med kameran i stående. Eftersom den ljusa  cirkelytan befinner sig på olika ställen av sensorn är det uppenbarligen inte sensorsmuts. Av dom croppade bilderna framgår det att lite av molnen skymmer den ljusa cirkelytan, det ser ju ut att vara ett fenomen därute. Och månen är det inte, den var mindre än halv i går. Så vad är det?

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-04-30 14:05 | Läst 3972 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande, observerade ett liknande fenomen då jag för något år sedan var ut och stjärnskådade en tidig morgon, cirkelrunt precis som i din bild men dock mörkare stod en bit ovanför horizonten i ostsydost. Minns jag tänkte en för mig okänd planet och kollade mot en av mina astroappar Stellarium, men det skulle inte finnas något motsvarande där och vid den tidpunkten. Ett mysterium. Har också haft en del upplevelser med ufos som till synes stillastående plötsligt förflyttat sig med farter som ännu inte står i mänsklig makt. Det har inte rört sig om kometer, asteroider eller meteoriter och eller flygplan. Hur som helst vacker bild. Och föremålet i din bild är också för stort att vara tex en väderballong.
😁
Svar från Khalad 2020-04-30 17:11
Visst är det lite mysko? Spännande att du gjort liknande observationer! Tack Hans-Åke!
Vackra bilder fin himmel Ha en trevlig valborg Hälsningar Gert
Svar från Khalad 2020-04-30 17:07
Tack för det Gert och detsamma till dig!
Ja det ser ju lite mysko ut..och jag tycker det finns en antydan till en liknande till vänster om den, dock inte riktigt lika markerad..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-04-30 17:13
Tack Gunte, har ingen ide om förklaring. Och jag ser antydan till den andra också. Njut av ledigheten nu!
Spännande! Dessutom är 'fenomenet' speglad i vattenytan oberoende av vilket format.. så det finns ju där!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-04-30 20:44
Jo precis, det såg jag också, man undrar ju. Bilderna sträcker sig över knappt två minuter så fenomenet hade åtminstone lite uthållighet. Tyvärr la jag aldrig märke till det på plats, då hade jag kollat lite längre stund, ett tele hade heller inte varit fel, detta var med 24:an.. Tack Jan!
Märklig syn! Kolla med Clas Svahn på DN / UFO Sverige. Han har ju enorm koll på ämnet och är utstuderat cool, varken tror eller misstror á priori.
Svar från Khalad 2020-04-30 23:02
Hej Måns, det är ju enkelt att be honom läsa bloggen. Ser inte att jag kan få tag på hans mailadress, har försökt, men jag har inte DN. Kan du ge mig hans mailadress ska jag maila honom hälsningar/ björn
Måns H 2020-05-01 01:01
Den är enkel, förnamnet, punkt, efternamnet, snabela, dn, punkt, se
När det gäller åtminstone en av pentagons filmer så är fenomenet övertygande förklarat men tyvärr har jag tappat bort länken.
Det spelar inte så stor roll egentligen, för de flesta, om inte alla, sådana här "mysterier" existerar nog mest för att folk (vi) vill ha dem, annars blir livet alltför tråkigt.
Och när det gäller att hitta förklaringar rent generellt så finns Wikipedia till hands med detta, som jag gissar att du känner till:

Occam's razor (or Ockham's razor) is a principle from philosophy. Suppose there exist two explanations for an occurrence. In this case the one that requires the smallest number of assumptions is usually correct. Another way of saying it is that the more assumptions you have to make, the more unlikely an explanation.

Trevlig helg! /Thomas
Svar från Khalad 2020-05-01 11:53
Hej Thomas, först vill jag säga att jag är inte är "UFO-troende" . Som fysiker är jag däremot intresserad av att förstå och hitta förklaringar till det jag ser. Dom här cirkelytorna har säkert naturliga förklaringar, jag har dock aldrig sett något liknande. Speglingarna i sjön gör ju att sensorrelaterade och kamerarelaterade förklaringar blir lite svårare.
Du säger att en av Pentagons filmer är övertygande förklarade. Har det skett efter att Pentagon (för några dagar sen) skickade ut meddelandet där dom faktiskt säger att fenomenen fortfarande är oidentifierade?
Och Occam´s razor ja, ett intressant och framsynt påstående från medeltiden. Det viktigaste ordet är dock usually. Att det var/är korrekt inom det mesta av vardagen både då och nu är lätt att hålla med om. Sannolikt dock inte så tillämpbart inom moden partikelfysik eller astrofysik. Och detsamma!
Tomasz 2020-05-01 22:31
Jag hittade länken som jag talade om. Vet inte om förklaringen är "före" eller "efter" men här är den: https://youtu.be/4Btns91W5J8

/Thomas
Det är ett mycket spännande område, har du lyssnat på UFU-podden på SR, där är många spännande berättelser, hälsn, LO
Svar från Khalad 2020-05-01 11:55
Hej LO, det har jag aldrig gjort, säkert finns mycket spännande. Tack för tipset :-)
Stämningsfulla bilder och visst kittlar det fantasin en del. Jag har inte sett något liknande. Jag har sett artiklar om Pentagons filmer och även om de är helt eller delvis förklarade har jag väl aldrig riktigt trott att vi är helt ensamma i universum :-)
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-05-01 11:57
Hej Lena, jag är mest ute att förstå vad jag ser, kopplingen till Pentagon var ju lite på skoj. Ser att du säger samma som Thomas. Att 99,9 % av alla UFO-rapporter är förklarade vet jag men menar du att också just dom här tre videofenomenen som Pentagon för några dagar sen sa inte förklarade också har förklarats? Ha det!
Lena Holm 2020-05-01 12:14
Jag vet att jag läst en förklaring när dessa filmer var ute för något år sedan men det kan ju ha varit "påhittat" eftersom man inte säger det nu.
Hälsningar Lena
Har Pentagon sagt att UFO finns, så är det förstås det:) Förutom det, så är det mycket stämningsfulla och härliga bilder.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-05-01 11:58
Tack Bjarne. så är det förstås :-) Fast jag undrar mest vad jag ser?
Ufo eller ej jag säger såhär,.

Vilka bilder!!!! :)
Svar från Khalad 2020-05-01 11:59
Tack Joakim! Fast man måste vara nyfiken också!
Joakim88 2020-05-01 19:37
hehe sant sant ;)