Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

UPP OCH NER OCH PRECIS SOM VI ÄR

***

Liksom allt annat här i världen går fotandet upp och ner. Ibland känns det egna fotandet väldans stillastående. För det mesta håller jag i gång ändå, kanske är det fel. Antagligen vore det bättre att lägga kameran på hyllan några veckor, eller månader. Men det tar emot, den brukar hänga med. 

*

Idag fick den hänga med in till Norrköping, jag var där och kollade syn/ glasögon. Efter en fika satte jag mig på en av bänkarna vid den stora parkeringen och tog lite bilder på förbipasserande. En tisdagseftermiddag, en halvtimme vid fyra. Och jag tänkte att det får bli till vanlighetens lov, utan att välja, det blir dom det blir. Det är svårt det här med vanlighet. Få vill vara alldeles vanliga, inte jag heller. Fast egentligen är vi ju väldigt vanliga allihop......

*

Inte blev det riktigt skarpt heller, trots ansiktsavkänning ville kameran helst fokusera på husväggarna därbakom, men med 35 mm blir det inte alltför oskarpt ändå.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-10-09 21:46 | Läst 2046 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej, Björn.
Man kan ta en paus en gång i taget, men det är svårt. När första man/jag går ut och har kameran vid handen. På mina korta trips kommer det vanligtvis att vara 25-30-40 stycken. Så det kommer bli bilder för 2-3 blogginlägg. Jag skjuter för min egen skull och glädje och har oftast ingen aning innan jag kör iväg. Undantaget är när jag följer och dokumenterar till exempel. byggnad eller konstruktion av olika saker i staden.
Det finns några fina exempel på dina (höft skott?) svart vita gatubilder - Jag gillar nummer 1 och 3 och 7.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2018-10-10 10:08
Tack för det Erik, vi får väl se hur jag gör, hälsningar/ Björn T
Du har försökt dig på en "Jan" ser jag, det är inte det lättaste. Men jag tycker om din svartvita behandling!
Svar från Khalad 2018-10-10 10:09
Så kanske man kan se det, tack Ragnar!/ Björn
Känner igen mig på pricken! Fikar ofta på kafe Vetekornet (ovala skylten på sista bilden), det är ett otrendigt ställe med hemmabakat kaffebröd och inredning med möbler från Myrorna. Gott kaffe, mumsigt kaffebröd, oftast bra stämning åt det stillsamma hållet.
Svar från Khalad 2018-10-10 22:38
Hej Måns, har varit in där någon gång också, oftast blir det dock Fika, där vi sågs för ngt år sen. Förstår att du känner igen allt här, ha det gott!/ Björn T
Trevligt med lite gatufoto! Känner igen vinkeln mot motiven.. så brukar bilderna bli när jag sitter med en fika vid Järntorget i Gamla Stan! Kände också dålig inspiration rätt nyligen, men så tar jag en promenad i närområdet och så finns ju motiven där.. Harar som skuttar, Duvhök eller Sparvhök ser jag varenda gång jag är ute, nyss (20 minuter sen) flög det förbi en ung Duvhök med Kråkor efter sig 10 meter utanför fönstret där jag sitter vid datorn just nu.. Siskor har börjat visa sig sedan en vecka tillbaks, solnedgångar överraskar var och varannan kväll.. senast igår var den extra fin här! Så känner man ingen inspiration ibland så är det bara att 'softa' lite ett tag, den kommer tillbaks! Kanske finns det något mer att läsa in sig på om kamerans alla tekniska finesser.. Jag gillar annars det lite lugnare tempot som inträder nu, gäller bara att ta sig ut innan solen går ner.. är trögstartad på morgnarna.. senaste tiden har jag inte ens haft med mig en kamera när jag promenerat på stan.. ganska skönt! Däremot spanar mina ögon fortfarande på 'motiv' som om jag hade haft kameran med.. det blir antagligen en vana att göra så, och inte bara gå i sin egen bubbla!
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-10-10 22:47
Hej Jan, tack för trevlig och uppmuntrande kommentar! Jo, jag skulle nog behöva läsa mer om kameran, trots att jag läst en del. Det finns väldigt mkt info men allt jag hittills sett är liksom beskrivning av olika funktioner en och en så att säga, ytterst lite om tillämpningarna eller det praktiska bruket. Här har jag kört med största området på AF kombinerat med ansiktsavkänning men det har inte funkar särskilt väl. Ah, just när jag skriver slår det mig att jag är ganska säker på att jag hade AF-S, inte AF-C, det måste jag förstås använda. Ok, nästa försök blir med AF-C ska vi se om det funkar bättre....... Men gatufoto är jag ju alldeles grön på, så det är bara att fortsätta testa.......
Hälsningar/ Björn T
ehrsa 2018-10-11 12:27
Det där med AF-S eller AF-C är verkligen något man måste kontrollera titt som tätt.. Låter absolut som det är därför som du kanske fick lite suddiga bilder.. Själv gjorde jag samma fel nyligen när jag fotade flygande Duvhök här i närområdet.. alla bilder blev suddigga, utom nån enstaka bild.. 'Naturen' har efter den missen varit vänlig mot mig och gett mig fler och t.o.m. bättre chans till bilder på hök här.. De kommer i nån senare blogg.
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-10-11 19:39
Bra, tack för info igen Jan. Just nu är jag i Korsheden så det dröjer lite till nästa gång men ska bli roligt att se hur det går!/ Björn T
Härligt det här få ser rena dokumentära bilder från en vanlig dag där folk passerar. Mycket att titta på när det gäller detaljer menar olika människotyper för alla är vi olika men ändå ganska lika.
Sedan att det är svartvitt förstärker helt klart det hele.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Khalad 2018-10-10 22:48
Tack för dina uppmuntrande ord Gun-Inger!/ Björn T