Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

UTE REGNAR DET

***

Timing är nog vad det kallas. Vi har haft en fin sommar i Korsheden och sköt upp avresan flera gånger, vädret har varit superbt, inte minst nu på slutet. I fredags em åkte vi till sist ner till Finspång igen. Torrt som fnöske och en gulbränd gräsmatta. Men i går em började det regna och det fortsätter ännu. 75 mm har vi fått hittills, ytterligare 30 spår SMHI tills i morgon. Det är utmärkt, 100 mm är åtminstone något efter en torr sommar, några magasin har väl fyllts på.

 I stället för att sitta ute i solgasset eller simma i Bartjärn lyfter jag nu på huvudet en aning och tittar på sovrumsväggen framför mig.

*

*

***

Inlagt 2022-08-28 15:29 | Läst 991 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Björn.
Sommaren drar ut på tiden i år med sol och värme. Vi fick dock även 75 mm under natten mellan fredag ​​och större delen av lördagsmorgonen. Roskilde var den plats i DK som fick mest - så kallat dubbelt molnbrott och vi fick även vatten i källaren. Vi har provat det förut, så våra grejer håller sig från golvet och skadades inte. Värre var det för några av de nya och framför allt yngre invånarna som inte tänkt så långt fram. De fick dock besked av DMI i god tid.
Man kan hitta motiv överallt om man har ögonen öppna, och du har haft dem här - gillas - speciellt ljuset.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-08-29 20:40
Hej Erik, Skönt att i också fick regn, det behövs på de flesta platser. Och klokt att dra lärdom av tidigare erfarenheter! Visst var det ljuset som fick mig att ta bilden, men också för att få med bilden på oss tre syskon - lillebror Dag 3, storasyster Sigbrit 10 och jag 7, tagen 1947 :-) . Tack!