Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

UTSKRIFT AV BILDER FÖR SÖDERTÄLJE

***

Genom att sonen Stefan kommer hem under helgen får jag möjlighet att vara med på utställningen i Södertälje nu på lördag, det ser jag fram mot. Jag har valt fyra bilder, varav två redan var utskrivna. Två skulle skrivas ut. Det visade sig att min skrivare, en Epson 3880, hade stått så länge att några av skrivarmunstyckena inte var rena. Det löste sig genom att köra två rengöringscykler, men det går åt en del bläck för detta. Dessutom blev min "maintenance cartridge" tank full, varför en sån plus några bläckpatroner fick beställas från Scandinavian Photo. När detta var gjort var det dags för utskrift. Trots att jag har pappersprofilerna inlagda fick jag något för mörka bilder. Detta löste jag genom att manuellt justera efter dom första utskrifterna, sen blev det som jag ville ha dom. Mitt operativsystem (W7)på datorn är utgånget och skall bytas på torsdag, kanske är det orsaken. Medan jag var i gång skrev jag också ut den hästbild jag lovat ryttaren som jag fotat ngn månad tidigare. Det är den bilden som syns på datorskärmen.

*

Även om det är en del strul tycker jag det är roligt att skriva ut själv. Dessutom har jag ett superbra arbetsrum med mycket ljus. För drygt 30 år sen byggde vi om en ganska smal lång korridor utanför sovrummen till ett arbetsrum genom att flytta ut ytterväggen två meter. Då satte vi också in fler fönster. I stället för en korridor på 6 x 1 meter blev det ett arbetsrum på 6 x 3 meter, 18 kvadrat alltså, toppen.Skrivaren syns till höger. Den står alltid framme men för att den inte ska bli alltför dammig lägger jag på det lilla lapptäcket som hänger över stolsryggen. Det gjorde I en gång i tiden som ett sommartäcke till barnvagnen. Nu lyser det upp arbetsrummet med sina färger. Stökigt? Javisst, varför har man annars arbetsrum?

*

*

***

Inlagt 2022-02-21 14:25 | Läst 1289 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spännande med utställning och visst är det roligt att skriva ut bilder, men som du säger man gör det kanske för sällan då tar det en stund att få fart i bläcket så att säga. Det ser ut som ett trivsamt arbetsrum!
Svar från Khalad 2022-02-22 09:11
Tack Morgan, utställningar är roliga, ser fram mot denna.
Hej Björn.
Det låter bra att du kan komma till utställningen.
Jag använder min skrivare ganska ofta, men det var länge (för länge) som jag har skrivit ut fotografier på den. Jag måste se och få det gjort en av dessa dagar. Så
Så här MÅSTE ett arbetrum vid en aktiv fotoamatör se ut.
Pøj pøj med udstillingen.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2022-02-22 09:15
Tack Erik! Jag har en liten skrivare av kontorstyp, den använder jag ofta, för all dokumentutskrivning. Det gör att den större här bara är i gång för bildutskrift. Dessutom bara för bilder från A4 och större :-)
Hej - Härligt arbetsrum. Och tur du kan va med på utställningen. Har en räcka bilder som skulle skrivas ut. Behöver en utställning som sporrar mig. Hälsar NL
Svar från Khalad 2022-02-22 09:16
Det är det, tack Nils-Erik. Ser fram mot utställningen :-)
Så länge man vet var man har sina grejer är arbetsrummet aldrig stökigt!
Svar från Khalad 2022-02-22 11:08
Precis, så är det, tack Thomas!
Så fint att du får möjlighet att vara med på utställningen. Det känns lite långt att åka dit även om det hade varit trevligt att se era bilder. Gillar ditt arbetsrum, ffa de stora fönstren ut mot trädgården.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-02-22 11:08
Det känns bra, tack Lena. Och arbetsrummet är jättebra :-)
Stökigt eller inte bara man trivs och vet var grejerna finns.
Fast den stolen skulle jag nog överge efter 10 minuter..
Är du vänsterhänt?
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-02-22 11:27
Jo, bla äldsta dottern har påtalat stolen, vi får se! Och ja, delvis vänsterhänt. Musen styr jag alltid med vänsterhand, kastar boll och delar ut kort likaså med vänster. Däremot skriver jag med höger, liksom spikar med höger :-) Tack Gunte!