Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VAD KLARAR LR?

***

Som jag tror jag berättat om tidigare har jag problem med mitt LR. Under hela senaste året har det varit segt, nu är det extremsegt. Framförallt gäller det när jag kör mina A7RII-filer, dom är ju på drygt 40 MB styck trots komprimering. När bilderna är inladdade och jag ska köra bildhanteringen kan jag få vänta på varenda operation jag gör och ibland tar det många långa sekunder (typ 10-15 sek) bara för att ladda en bild, det händer tom att den inte klarar av att växla bild när jag gör det, föregående bild ligger kvar i kanske 20 s tills datorn släpper in den nya .

*

Jag kör nya LR Classic, har en pc med i7-processor och 32 GB RAM, en flashdisk på 250 GB varav 35 är ledigt där alla program och direktåtgärder ligger men lagrar bilderna på två interna standarddiskar på vardera 4 TB. Jag betvivlar att det är hårdvaran (datorn) som inte räcker till men funderar på synkningen över nätet som sker via Classic plus att jag har både Dropbox och iCloud installerat 

*

Det jag börjat fundera på på sistone är hur många bilder LR klarar av att smidigt hantera. Jag tar massor av bilder, rensar dåligt och har för närvarande ca 125 000 bilder i LR, alla i samma katalog. Skulle det bli bättre om jag öppnar en ny katalog och lägger nya bilder via den?

*

I kaféet på Hallsberg station för några veckor sen. Handhållet 1/13 s; bl 1,4;  ISO 200

*

***

Inlagt 2017-11-20 23:51 | Läst 2230 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Här kan jag inte hjälpa dig Björn. Jag har en gammal LR4 som jag inte längre använder. Jag kör iMac i5 med 4 GB och har 249 GB lagringsutrymme i vila. Min internerhastighed är 20/2. Mina filer (jpeg) är bara ca. 12-16 MB och jag har pt. ca. 18.000 bilder på HDeren. Och om 24 000 på en extern HD från Windows-perioden. Mina bilder på iMacen laddas i Apples "Photo".
Hälsningar. Erik.
Lägg du ut en fråga i forumet, kan ju vara synkning över nätet eller/och antal bilder i biblioteket, som du är inne på, kan man stänga av synkningen och testa? Jag har en i3, 8GB minne och tycker det går skapligt med LR6. Det som tar mest tid är att läsa in bilden när man ska granska varje bild i 1:1, det kan ta 2-4 sekunder per bild, i övrigt går det OK, men då är datorn bara ett halvår och jag startade med ett nytt bibliotek så det är bara 15000 bilder där nu