Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VARDAG FÖR SJÄLEN

***

Livet består mest av vardagar så det är bra att gilla dom. Nästan varje dag tänder vi ljus, ganska många. Har inte förrän just nu tänkt tanken att dom kanske ger mer koldioxid per lumen, eller om det är candela, än en LED-lampa. Fast vi tänder dom inte för upplysningens skull ( i alla fall inte den yttre :-)) utan för känslans skull. Dom sprider lugn och ger möjlighet  för själen att få vara där också. Själen har svårt för LED-ljus och ännu svårare för TV, när TV:n går på försvinner själen ut genom närmaste fönsterspringa och förlorar sig i kvällsljuset därute. Undra på att jag älskar det så mycket, så många oroliga själar som hittat ro i det där fina blå kvällsljuset.......

*

PS Ni som är observanta ser att det ligger en kortlek på bordet. För att inte Ragnar ska tro att vi är förtappade själar vill jag bara säga att den ligger kvar sen Vilma var här förra helgen, vi spelade "sjuan" tillsammans!

*

*

***

Inlagt 2020-02-13 23:33 | Läst 491 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Björn.
Jag kan följa dina tankar och de låter verkliga också. Men vi - och kanske mest jag - blev lite rädda eller förvånade. När vi såg en sändning och senare också läste om partikelföroreningar som hävdade att ljusene var en av de skyldiga. Min fru och jag tror att det är en skillnad i ljuskvaliteten och vi köper alltid dem som vi tycker är högkvalitativa och bränner effektivt.
Du har lyckats visualisera den mysiga atmosfären, vilket säkerligen råder i vardagsrummet - gillas.
Med vänlig hälsning till er båda.
//Erik//
Svar från Khalad 2020-02-14 00:19
Hej Erik, tack för omtanken. Vi köper bara ljus gjorda på 100% stearin. Lite partiklar ger dom säkert, men mindre och mkt bättre för miljön än paraffin! Många hälsningar/ Björn
Du har en lampa tänd med varför det. Håller med om ljusens förmåga ge stämning. Det är därför vi tänder ljus för avlidna eller?
Jag såg en annorlunda film i kväll från Moldavien om kvinnan som hämtade honung i bergen.
En film som hade det som en film bör ha.
De levde ett annorlunda liv där.
Svårt förstå efter våra förhållanden. Men lyx var det få färga håret. Underbart. Många tankar gav den.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från Khalad 2020-02-14 00:20
Ja, säg det Gun-Inger :-) Suss gott, nu hoppar jag också i säng!
Känner igen detta; mysljus. Och detta med att vara friherre är intressant såtillvida att varje vardag också är helg ... det gillar jag. Ibland får jag fråga min fru vad det är för dag, det liksom kvittar, men kul att veta i alla fall. Jobbar nu 8:e dagen på min nästa bok.
- hask
Svar från Khalad 2020-02-14 22:32
Tack Håkan, mysljus är fint! Och jag tror det blir en bra bok (till), hälsningar/ Björn
Stämningsfull och stilla aftonstund. Fint. Jag tänder alltid ljus när jag sitter till bords och äter. Till en början gjorde jag det för en saknad käresta men sedan länge har det blivit en vana.
Svar från Khalad 2020-02-14 22:33
Tack Torbjörn, fin vana tycker jag! Hälsningar/ Björn
Trevlig och mysig stämning! Kloka ord.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2020-02-14 22:33
Tack Johnny! Hälsningar/ Björn