Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÅRDAGJÄMNING HEMMAVID - BÖNNERN

***

På eftermiddagen  klarnade det upp och jag gick ner till Bönnernstranden, ett hundratal meter hemifrån. Därnere fanns en obekant person som också betraktade  kvällsljuset över sjön. Som jag såg att han kom utifrån kommenterade jag först bara Beautiful Han instämde och snart hade vi en fin pratstund. Han visade sig vara från Iran och jobbade på Siemens, hade varit här i fyra månader ungefär. Han hade varit Siemens-anställd mkt längre, men i Iran. Än så länge var familjen kvar i Iran vilket inte kändes så roligt just nu, av flera skäl! Och jag tänkte att ibland känns det skönt att vara på hemmaplan, trots Corona och partikäbbel ända in på Fotosidan. Corona i Italien, eller Iran just, känns inte så bra. Och finns det nå´t som skulle få mig lämna sidan är det partipolitik på FS-sidorna. Många tar chansen och trycker till när dom tycker har tillfälle, en del med aldrig sinande energi.  Själv hittar jag inte något land där jag hellre skulle vilja vara nu när det blåser. Inte annars heller för den delen. Och jag har känt alldeles lika oavsett vilken sida som har haft makten dom sista 30-40 åren.  Men som sagt, så här såg det ut vid Bönnernstranden vid vårdagjämningskvällen!

*

*

***

Inlagt 2020-03-20 22:45 | Läst 1798 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Björn - kloka ord och jag håller med. I synnerhet tycker jag att man bör avstå från att diskutera för mycket politik och religion här på en fotosida.
Det är en mycket vacker och fridfull bild för att gå till sängs på - tackar.
Med många vänliga hälsningar och god natt.
//Erik//
Fint vid Bönnern.

Totalt sett anar jag faktiskt the end of the beginning. Vi har puckel framför oss, men enligt bitr smittskyddsläkaren i Östergötland i dagens NT så blir visserligen 60 % av östgötarna smittade men de allra flesta lindrigt.

Och så får vi ta oss ut och fotografera. Helt OK enligt Tegnell även för 70+. Vi ska stanna inne men också ut och röra på oss. Ett dubbelt budskap. Jag tror på båda delarna.

Sen kan vi t ex visa bilderna här på FS och kommunicera via nätet, garanterat fritt från risk att smitta ner varann med coronavirus. Jag kollar ju ofta din blogg och vill fortsätta med det!
Härlig bild med aningen värme i färgtonen..Kryddad med en svag kylig vind med tanke på krusningen på vattenytan. Skulle precis säga att det var påpassligt med två fåglar på ingång !! Men det var ju + tecknet i hörnet och försvann vid klick.. ; )
Vacker bild helt enkelt
😁