Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VARDAGSLYX

***

Det luriga med den här pandemin är inte att följa alla rekommendationer och så, det tycker jag funkat bra, även om det är tråkigt. Det luriga är att det har börjar påverka mitt humör sådär allmänt, jag gör inte det jag brukar fastän jag kan och får. Lite mikrodepression liksom, eller milli möjligen då. Som tex att göra plättar fast det inte är våffeldag. Men är man fritänkare så är man......Väldans gott till kaffet, rekommenderas!

*

*

***

Inlagt 2021-04-16 15:22 | Läst 1498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej vi behöver tröst. Jag blir sugen!
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2021-04-17 09:30
Tack Bengt!
Det gäller att hitta glädjen i det lilla, våffor är en höjdare. Med sylt, glass eller grädde, eller både och om nu det finns, supergott!
Svar från Khalad 2021-04-17 09:31
Tack Mats, instämmer!
Hej Björn - Jag tror att det är många som känner på samma sätt. Nu tror jag bara att jag kan se lite ljus i horisonten - efter den 3 maj, där jag/vi kommer att ha sputa nr. 2.
Det har varit en lång tid att vi har fått hemlagad våfflor - Jag måste bara påminna frun när hon kommer hem från koloniträdgården.
Med många vänliga hälsningar till er båda från Erik / DK.
Svar från Khalad 2021-04-17 09:32
Tack Erik, en omgång våfflor snarar gott, särskilt med lite grädde och sylt. Prata du med frun........
Ser gott ut, men min senaste våffelsmet blev ett fiasko, körde något recept med minimalt med smör och hela smeten fastnade i våffeljärnet, så jag fick inte ut något av det, mer än arbete att försöka få bort smeten från våffeljärnet. Det är ju inget man bara kör i diskmaskinen
Svar från Khalad 2021-04-17 09:34
Aj, lätt att missa men det blir lite besvärligt. Förra gången jag gjorde var jag tankspridd o hade bara halv pulvermängd. Den brände inte vid men det blev smetigt bara, också efter gräddning :-)
Det ser väldigt gott ut. Jag har precis köpt hem några onyttigheter för att göra en dessert i morgon. Själv märker jag att jag börjar tappa tålamodet med alla digitala möten, det påverkar också motivationen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-04-17 09:35
Det var gott och är ju väldans enkelt :-)
Mm smarrigt! Ja det börjar bli lite halvjobbigt och visst tär det på en helt klart.
Jag undrar när vi i 40-års åldern ska få vaccin... det lär nog dröja känns det som.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-04-17 09:37
Det var det :-) Vaccineringstakten ska väl öka nu ändå, hopp om slutförande innan sommaren är slut ändå?
Borde ha ett våffeljärn inser jag.. men jag är ganska bra på pannkakor! Idag fick jag min första vaccinspruta, kändes bra, eller det kändes inte alls.. Fick den på Läkarhuset vid Odenplan (som väl är bekant..), efter en bokning sent igår kväll, det gick smidigt och gav mig en lagom lång promenad hem genom stan därifrån med ett kaffe och glasstop på 'Stockholms Glasshus' i Vasastan!
Hälsn!
Svar från Khalad 2021-04-17 09:38
Plättar går ju lika bra, man kan ha sylt o grädde påm dom också :-)
Våfflor, MUMS!
Längtade efter just våfflor häromdagen, och kom på att jag slängt mitt våffeljärn i köksrenoveringen för några år sedan. Så det blev en knäckemacka istället!
Men jag upplever också att humöret/tillförsikten blivit lite rubbat av det här tillståndet.
Svar från Khalad 2021-04-17 09:41
Tack Lena, knäcke mackan var nog nyttigare, det blir sällan vispgrädde och sylt på såna........"Skönt" att höra att det är fler som känner av effekterna av isoleringen :-)