Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÅRKVÄLL I BÄRKELAND

***

Knappt har jag vant mig vid att det är ljust efter fem förrän jag ser att solen inte gått ned fastän klockan är halv åtta. Alltså en liten kvällstur. Först en vända ut till Årängen vid östra Sveten, det ser ut att bli en fin solnedgång.

*

Knappt har jag hunnit svänga ut på 66:an förrän jag ser en grupp rådjur vid sidan om vägen

*

Och vid Årängen är det precis så fint som jag tänkt

*

Jag brukar aldrig ta solnedgångsbilder förrän solen sjunkit under horisonten men här gick den in i ett moln i stället

*

När jag vände hemåt hade färgerna "kallnat" en smula

*

Innan jag svängde ner till mig i Korsheden fortsatt jag en liten bit, det brukade vara vildsvin ute hade Stefan berättat. Mycket riktigt, innan jag hunnit till Saxehammar såg jag dom, två stycken.

*

Helt oberörda av mig uppe på vägen fortsatte dom att beta

*

När jag klev ur bilen var klockan halv tio och det första jag hörde var morkullans knispande när den flög utefter skogskanten, precis som den brukar på vårkvällarna här i Korsheden. Så har den gjort så länge vi varit här (det blir 60 år nästa år). Ikväll hörde jag den bara och fick aldrig syn på den, den vinglar fram lågt över trädtopparna. Likaså bra, jag hade bara 135:an på 99:an.....

Nu är det redan på minussidan och håller det sig klart i natt sjunker det säkert betydligt längre ner.

*

***

Inlagt 2024-04-18 22:34 | Läst 1041 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var en lyckad kvällstur med fina siluetter. Tycker det ser ut som en massa smågrisar också?
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2024-04-20 14:40
Visst är det, att jag inte såg dom när jag fotade förstår jag, det var halvskumt. Men inte när jag. Imdbehandladd heller, jag var helt fokuserad på att få don stora grisarna rimligt synliga. Suck vad uppmärksam jag är…..
Hej Björn.
Det är sant att solen går ner lite senare nu. Men det kan vi inte se här i Roskilde idag - molnigt, blåsigt och regn hela dagen och bara 6 grader. Lite minusgrader på natten.
Jag gillar särskilt ditt foto nummer 4.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2024-04-20 14:45
Tack Erik, det är stor skillnad nu motvför några månader sen men också sant, måste vara hyfsar väder för att det ska märkas. Så blev fyran pushbildvockså :-)
Men är det inte en massa kultingar också? Det är en fin tid nu och det ljusnar så snabbt att man inte hinner med. För oss blir det uppenbart då vi ses digitalt med familjen i London och Texas på lördagar. Nu har solen inte gått ner när vi brukar "ses" 17:30 och det var inte länge sedan det var mörkt. Puffbilden har de där fina färgerna som numera kommer allt senare.
Hälsningar Lena
ztenlund 2024-04-20 22:37
De är ganska suddiga pga ljuset, men jag håller med om att det ser ut som kultingar, särskilt de till vänster i den översta "grisbilden" där man kan skönja den typiska randiga teckningen.
Sköna bilder från en fin kväll. Även om man kan tycka solnedgångar är kitschigt så är det faktiskt ett vackert naturskådespel!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2024-04-20 14:49
Tack Bjarne, visst är dom! Höjspunkten var ändå att höra morkullans klassiska läte, tack Bjarne!