Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÅRLJUS ÖVER TORSTORPSÄNGARNA

***

Äntligen blev det en promenad, om än en smula försiktigt, lite närmare naturen. Blå himmel och strålande sol var svårt att motstå, och vi följde Mäselnspåret ett stycke ut på Torstorpsfälten. Färgerna finns där men ännu långt från sommarens starka färger. Fortfarande dominerar det ljust gulbruna, torkade gräset med bara svaga inslag av grönt. Några av träden börjar skifta färg, tydligast alarna med sin hängen som börjar anta en dovt rödbrun färg. Men starkaste känslan var vårljuset som flödade ner. Också idag fanns det fukt i luften som gjorde att både kontraster och färger kändes svaga och och svåra att återge. Så har jag också ansträngt mig en smula för att inte kompensera med att dra upp reglage som färgmättnad och kontrast. Bilderna är på gränsen till för bleka och kontrastlösa men medvetet vald bildbehandling för att få en känsla för vårljuset kvar, obarmhärtigt avslöjande som det är. Frampå dan 10-11 grader men än ligger isen på Mäseln.

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-02-27 22:40 | Läst 670 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn.
Det er jo netop det der blege forårs lys, som du har fanget og gengiver her på en smuk måde. Jeg gillar bedst nummer 2 med den snoede sti, som leder øjet ind i billedet.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad   2019-02-28 15:54
Tack Erik!/ Björn T
Har ni haft så varmt i dag där uppe. Visst känns det som något är fel i klimatet.
Förstår du är ute o njuter nu på dina promenader och samlar på dig en del bilder
i väntan på grönskan skall komma.
Har björkarna så röd ton eller. Jag skulle gärna vilja promenera där också för bilderna ger inre frid.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från Khalad   2019-02-28 15:55
Tack Gun Inger, det har varit riktigt varmt et tag här men nu vänder det igen. Den röda tonen är på alarna, det är deras hängen som får liv nu, ha det så gott/ Björn T
En härlig tid som väntar oss. Härliga bilder dessutom!
Ha det fint.
/ Bengt H.
Svar från Khalad   2019-02-28 15:55
Det är det, tack Bengt!/ Björn T
Vackrakra vårvinterbilder och bild två från slutet gillar jag där sjön skymtar bakom träddungen med den gula åkern i förgrunden.
Ha det gott /Stig
Svar från Khalad   2019-02-28 15:56
Härligt väder var det, tack Stig!/ Björn T
Det är härliga dagar att ta vara på nu, snart är det slut, ska bli kallare. Kanske snö i Vasaloppet? Den röda skiftningen i lövträdsbeståndens kronor är en syn som jag ser fram mot varje vår. Sista bilden ser ut som en skön promenad.
Svar från Khalad   2019-02-28 15:57
Tack för det Stefan, det finns täta lövslybestånd utefter kanterna på ängarna och utefter delar av sjöstranden/ Björn T
Du har balanserat så att årstidens färger och ljus känns mycket naturligt. Jag tycker särskilt om sista bilden, dels på grund av personen, men miljön är lite lagom oredig fast ändå vacker tycker jag.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad   2019-02-28 21:11
Tack för det Bjarne, gillar också sista bilden här trots att jag inte gjorde den till puffbild. Tror att det också beror på att jag inte står mitt i solljuset utan i skuggan själv, det ger mer levande kontrast mellan ljus och skugga :-) / Björn T
Tycker du fått till både ljus och färg på det rätta februari/mars viset. Fina bilder som andas den tiden vi är i. Man får passa på och dra ut på tiden, även om det snöar och blir kallt igen så är det så tydligt att ljuset kommer nu. Med stormsteg.

Innehållskategorier