Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÅTMARK

***

Det mest vardagliga rymmer dom största miraklen. Blänket synliggör både ljuset och vattnet. Det dröjer en stund innan jag förstår vad jag hör. Ljudet flyttar sig snabbt ute i mörkret. Grodorna förstås. Ljuset och vattnet och livet, grundstenarna. Tillsammans med kolet. Det märkliga kolet, universums fjärde vanligaste grundämne.  Jag hör tofsvipan långt innan jag ser henne, kraftiga vingslag med tydligt luftbrus. Luften är alldeles stilla, som vanligt vid solnedgången, och tystnaden total. Snart kommer stjärnorna och jag vet. Mitt hjärta genomborras ständigt av deras neutrinos som kallar mig hem igen.

*

*

***

Inlagt 2021-04-17 22:40 | Läst 1531 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gomorron,
Jag är en riktig stads-människa. Visserligen är vi ute med husvagnen under sommaren, men det du beskriver, har jag aldrig upplevt.
Jag vaknar tidigt, ser solen gå upp över husen här hemma. Vaknar tidigt i husvagnen oxå, men det blir aldrig av att gå ut och uppleva morgonen. Så härligt som du beskriver det.
// Conny
Svar från Khalad 2021-04-18 17:46
God morgon Conny! Du får prova i kvällningen i stället, det här är en kvällsbild. Själv kvällsmänniska, sällan i säng före halv tolv, sällan uppe före halv åtta. Tack för trevlig kommentar :-)
connyM 2021-04-18 17:48
Kvällsbild
Då blev det helt plötsligt enklare! 😁
// Conny
Stämningsbild och med ord som jag känner igen mig i. Stunden före innan ljuset bryter igenom och man förnimmer naturen enbart med hörseln är speciell.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-04-18 17:47
Hej Jörgen, tack för trevlig kommentar och kul att du känner igen stämningen - även om detta är på kvällen :-)