Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VEM VAR HAN?

***

Jag satt på tåget från Hallsberg till Göteborg, tjänsteresa, men jag hade tagit med mig kameran just för att fota lite på tåget. Det är 2009, kameran var en Sony A700 med min många år äldre standardoptik Minolta 50/1,4. Den hade nog redan då hängt med i så där 25 år, men bra ljusstyrka och hyfsad kvalitet. Jag fotade lite där jag satt, men tror det var i restaurangvagnen jag tog dom här bilderna. Det var inte direkt svårt att få ögonen på den här mannen, han såg inte ut som en vanlig ursvensk medelsvensson om jag så säger. Som framgår av bilderna såg han  ju att jag fotade honom. Han sa ingenting men gav inte heller skymten av ett leende, något som sa det är ok. Jag ångrar att jag inte själv sa något, det blev aldrig någon konversation och jag undrar fortfarande  vem han var. Hans lugna men mkt intensiva blick glömmer jag inte.

*

En av bilderna har jag visat här förut, den sista, men inte dom andra två. På sätt och vis är det väl gatufoto? Visserligen inte gatumiljö men väl allmän plats. Mig spelar det heller ingen roll, det är bilder jag gillar oavsett vad dom räknas till för genre.  Genrelöst är också helt ok.

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-10-12 14:32 | Läst 1197 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fantastiskt bra bilder och ursnygga i svartvitt! Nej, definitivt ingen medelsvensson. Både profilbilden och de där mannen tittar är mycket lyckade. Jag undrar samma sak - vem var han?
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2019-10-14 23:14
Tack Bjarne, det glädjer mig att du gillar dom här bilderna, det gör jag också. Dessutom är jag nästan lite förvånad över att jag tog bilderna, han såg inte direkt inbjudande ut så att säga.....