Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VISST MINNS JAG 1956

***

Det här var sista gången vi sågs, en kort söndagspromenad innan du satte dig på tåget i Ludvika och reste till Gällivare för gott. Din pappa var lokförare och hade fått tjänst i Gällivare, Kiruna- Narvik kanske. Vi var 16, vad kunde vi göra åt det?

*

Det här var ju före I och eoner av tid har passerat, men visst minns jag. Marianne med spotska ögon och med fräknar och skrattgropar i kinderna. Behöver jag säga att du var söt? Och jag kär?  

*

***

Inlagt 2019-08-22 23:58 | Läst 2984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fint porträtt och då måste du ju vart en duktig fotograf redan då 1956 ;)
inte min ensak men har du haft kontakt med henne nu sådär 60 år senare? :)
Svar från Khalad 2019-08-23 09:43
Tack Joakim och, nej det har jag inte, hälsningar/ Björn T
Ja, det är en mycket bra bild, det bilden uttrycker är klart och vackert.Tagit med en Yashica ser jag. Min Yashica blev inte gammal, glömde den på en buss i London när jag var 15 år.
Gamla kärlekar är nog inte ovanligt folk funderar över, hur det har gått för dem, om de har det bra och så.
Svar från Khalad 2019-08-23 09:45
Tack för trevlig kommentar Stefan! Hälsningar/ Björn T
Grymt öde i den åldern Björn. Fint porträtt med sug i blicken.
Svar från Khalad 2019-08-23 09:46
Det var det, tack Torbjörn! Många hälsningar/ Björn T
Underbart Björn, helt helt underbart. Så du levandegör det som var och som på ett sätt känns som igår och ändå länge sedan.Det syns att ni bägge var kära. Den här bilden o din text kommer jag att leva på ett tag.
Svar från Khalad 2019-08-23 22:31
Stort tack Annelie, tiden går och nu bläddrar jag då och då bland gamla negativ, sparade i negativalbum. Vi bär ju alla med oss allt vi varit med om, ibland synligt för oss själva, ibland bara som känslor och förnimmelser som vi inte vet ursprunget till. Med bildernas hjälp kan vi då och då kortsluta tiden/ Björn
Din bild får mej att tänka tillbaka på några egna upplevelser som liknar denna. Jag har inga bilder utan får nöja mej med minnen. Du har en unik samling Björn.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-08-23 22:40
Alla bär vi med oss våra minnen, synliga och identifierbara, eller som oftast bara som vår känsloryggsäck. Men dom finns där och påverkar oss hela tiden. Själv tror jag att ju mer medveten jag är om min historia, desto mer medveten kan jag vara i mitt sätt att hantera nuet och verkligheten. Tack Lena, hoppas ni har en fortsatt fin resa!
Fantastiskt fint porträtt och jag förstår att det väcker minnen hos dig, första eller en av de första kärlekarna, vad vet jag? Härlig blick och kontakt med tjejen, som ser lite pillemarisk ut.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2019-08-24 13:29
Tack Bjarne, visst väcker det minnen :-)
Sista gången ni sågs. Varför tar du inte kontakt och hör hur hon har det nu?