Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VIT GRÄSAND I SLOTTSPARKEN

***

Var nere i slottsparken och promenerade i eftermiddag. Bland 50-talet änder i vattnet fanns en helvit gräsand. Med var en kamera, faktiskt min A7S som är lättast men som bara har 12 Mpix. Tillsammans med standardzoomen kommer jag inte "närmare". Har googlat och förstår att det inte är en albino - den här har svarta eller mörka ögon och gul näbb. Men bortsett från näbb och ben är den helvit, tydligen dyker den varianten upp lite då och då. Inte så ofta men heller ingen riktig raritet. Roligt att se ändå, jag har aldrig sett det tidigare. Passa på om ni vill se - om den nu stannar, jag vet inte hur länge den varit där.

*

*

***

Inlagt 2019-03-21 21:45 | Läst 585 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kanske en vit tamanka som vill vara lite "wild and crazy" med de grönhuvade kompisarna.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2019-03-21 22:17
Jo jag såg att det också var en möjlighet när jag googlade. Är tamankan o gräsanden så lika - ingen skillnad i storlek eller ngt annat? Tack Lena!/ Björn T
Hej Björn.
Jeg tror ikke det en helt nyopdaget art, som du kunne få kredit for i naturkredsene :-) Den har vist været vist før her på siden eller også har det været et familiemedlem fra et andet sted.
Sjov oplevelse alligevel.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Dom är inte helt ovanliga.. 'parkanka' skulle jag kalla en sån.. finns ibland i varierad grad av 'vithet'.. Kanske dom upptäcks lättare av predatorer så deras gener kanske ändå inte kommer så långt, evolutionen tar antagligen hand om dom på sikt..
Hälsn!

Innehållskategorier