och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Chivay - bo på hög höjd.

Chivay är en liten stad i Colcadalen som ligger på 3600 m.ö.h, dit har vår slingrande väg över Andernas högplatå fört oss.

Här ska vi först äta lunch innan vi utforskar staden. God mat och lunchunderhållning med musik från Anderna är inte fel. Det svängde ordentligt om killarna i Son Aruma.

Guantanamera eller som den blivit mer känd om i reklamkampanjen Panta mera.

Några har blivit ganska medtagna av den höga höjden vi vistats på, men här bjuds det på cocatea och för de som känner sig riktigt medtagna så finns det även syrgas att tillgå.

Här i Chivay finns det varma källor dit en del i gruppen beger sig för ett uppfriskande och skönt bad, jag och några till tar en tur ut på stan istället.

Stan är inte så stor men desto mer intressant, mer om det i nästa inlägg.

Inlagt 2016-12-08 09:23 | Läst 4097 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken intressant resa ni är på och va trevligt med livemusik från Anderna till lunchen
ha de bra
Svar från Margareta Cortés 2016-12-09 10:21
Tack Åke!
Det var verkligen medryckande musik så en CD kom med hem.
Hade varit skoj att testa en joggingrunda däruppe bland bergen, men då hade man väl behövt en portabel syrgasanläggning? Alltfort spännande bilder från din resa!
Svar från Margareta Cortés 2016-12-09 10:22
Tack Sten!
Frågan är hur långt du hade kommit på den joggingrundan, rejält andfådd hade du nog blivit.
Alla gick i maklig takt där.
Nya, vackra och högre vyer från Inkaland, det måste vara jobbigt att ta en promenad i staden på den höjden. Men det får vi säkert veta i nästa avsnitt som ses med spänning.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-12-09 11:35
Tack Stig!
En del upplevde höjden väldigt ansträngande, men jag blev mest lite andfådd.
Man vet aldrig i förväg hur man reagerar på hög höjd.
Alltid lika intressant att kika in på din blogg om alla resor! Antar att ortsbefolkningen vant sig att leva på hög höjd och inte besväras av den tunna luften? Undrar hur hunden upplever det...?
Svar från Margareta Cortés 2016-12-09 11:36
Tack Sirpa, din kommentar gladde mig mycket.
De som bor och är födda där har inga besvär av höjden, men även om vi från låglandet flyttar dit så kan vi ha svårt att vänja oss vid den tunna luften. gissar att det är samma sak för hundarna.
Fantastiska reportaget fortsätter med fina bilder! Det högsta berg jag varit på var Gaislachkogel i Tyrolen, Österrike. Litet styvt 3000 meter. Cigaretter brann knappt... Och ganska spak i orken kände man sig. Men vi fick återvända till mer lättandade trakter samma dag ;-)
Svar från Margareta Cortés 2016-12-09 14:51
Tack Christer!
Det var verkligen en helt fantastisk resa med så många upplevelser.
Min man försökte röka en cigarr där och vi fick uppleva det samma som du, gaständarna fungerade inte på hög höjd. Nere på havsnivå så var det inget fel på dem.
Flåset var nere på otränad nivå, men man återhämtade sig bra på låg höjd sedan.