och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Dubai Marina

Vi tar en promenad i Dubai Marina, det är den stadsdelen i Dubai, som vi bor i, och den som nämns som den plats med största ansamlingen av skyskrapor på så litet område där de flesta är bostadshus, i hela välden...naturligtvis. Vi tar en promenad och tittar på alla dessa hus.

Det är ganska trevligt att bo här som turist. Fina promenadstråk runt omkring kanalerna, som är utgrävda i öknen, och småbåtshamnarna. Ja småbåt är lite underdrift, de har ganska stora båtar här och självfallet så är det också världens största konstgjorda småbåtshamn. Det är dessutom nära  till badstrand som inte är privat och gott om restauranger kaféer och butiker.

Gångvägen runt kanalen är nästan 8 km lång och den slingrar sig fram i mjuka böljande stråk så där kan man promenera och titta på folklivet och alla båtar som ligger i den vidsträckta marinan. Även myllret av höga hus kan man titta på.

Det är inte så konstigt att man får lite ont i nacken här. Om man inte räknar med dekorationen upptill så har det här vridna huset 74 våningar.

Alla husen  har egna namn som Princess Tower, Supertall PentominiumDream Dubai Marina och liknande.

När man traskar runt på promenadstråket här så förändras vyn och det dyker upp nya hus undan för undan.

Så även om man har det vridna huset i blickfånget så känns det som om husen runt omkring byter plats.

Och det byggs fortfarande nya hus.

Ibland när man går omkring här så får man nästan intrycket av att husen kommer störtande över en.

Det gula huskomplexet är också något av ett rekord, för det är det längsta sammanhängande bostadshuset i världen. Det har dessutom en egen shoppingarkad inne i byggnaden. Såg inte ut att gå så bra för det var många tomma lokaler där.

På lite håll ser man lite mer av storleken på det gula huskomplexet, även om de ser ut som fristående skyskrapor så sitter de ihop nertill.

Vi går tillbaka ner till promenadvägen nere vid kanalen, här ser man hur den slingrar sig fram utefter vattnet.

Här finns även en hel del hus med alldeles speciella byggnadsstilar, som det här huset med hål i.

Från sidan ser man hur smalt det är, undrar om det svajar då det blåser.

I de två husen i mitten ligger vårt hotell.

Inlagt 2015-02-10 15:03 | Läst 7897 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Det måste varit en lång promenad?
Tur att man inte bor där.
Ha det bra
Bob
Inte milen lång, fast vi gick ju hem också.
Man kan i alla fall säga att dom använt fantasin när dom byggt skyskraporna. En arkitekt har varit i Malmö och tjuvtittat. Eller om det är tvärt om. Det som får mig att fundera lite är nog : är det bara oljemiljonärer som bor där med tjänstefolk som sköter allt. Kommer dom hit kan vi lära dom vad Rutavdrag är för något. Är husen verkligen fyllda med människor. En märklig värld tycker jag men bra skildrat som vanligt när det kommer från dig.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2015-02-10 22:50
Tack Sten!
Det vridna huset som heter Cayenne tower började byggas 2008 men var klart först 2013 så det i Malmö är äldre.
Jag räknade våningarna till 74 men enligt beskrivningen av huset så ska det ha 80 våningar. I det här området så tror jag inte att det bor så många oljemiljonärer. Visst finns det lyxiga lägenheter men även lägenheter för vanligt folk. Många svenskar bor i och jobbar i Dubai. Har ocjså dvårt att tro att de lyckats sälja alla lägenheter men jag vet inte.
Tekniskt imponerande och säkert elegant men nog ett ställe jag som älskar naturen inte skulle kunna tänka mig att bo på (i?) Utmärkt fina bilder är det!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2015-02-10 22:56
Tack Björn!
Håller med dig, det var kul att få se staden men bo där, nej tack. Dessutom har de lite väl varma sommrar med temperaturer runt 40-45 grader, som mest har de haft 52 grader, då har de desutom hög luftfuktighet som gör att det känns vatmare. I januari var det perfekt för oss med 20-25 grader.
Ja, man kan tycka vad man vill, men jag kan inte annat än bli imponerad! Det är ju klart häftiga skapelser. Och du har lyckats fånga det väl. Jag tror att jag skall söka jobb där, som fönsterputsare eller sandfilterbytare :) Eller, varför inte starta en sandpappersfabrik!! Råmaterial runt knuten.... :)
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:46
Tack Peter!
Sandpappersfabrik tror jag vore mest lönsamt, många hus har manicker som sitter utanpå och fixar fönsterputsning automatiskt men det går nog åt några mänskliga också.
Ja, alltså, vad säger man? Ruskigt imponerande byggnader, tänk vad människan kan, bara man har pengar. Riktigt härliga bilder, det måste vara ett rent nöja att knalla omkring här med kameran och häpnas över allt.
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:48
Tack Ingemar!
Det var intressant att gå omkring där och titta på alla märkliga byggnader, många var de och höga var de.
Sådan kontrast till vad jag ser runt omkring mig i vardagen, men jag tycker byggnaderna du visar är fascinerande. Det är snyggt med det vita och blå i husen mot den blå himlen. Mycket effektfullt! Det verkar som arkitekterna verkligen tänkt till. Blir full i skratt när jag läser texten och alla "störst förstås". Ha det bra! Yvonne
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:49
Tack Yvonne!
Jo de är nog bäst i världen på att vara just bäst och störst.
Asfalt, glas och betong. Inte mycket till natur för de människor som bor här. Övertungt, pompöst och fallossymbolerna står som spön i backen. Nej, det här ser inte särskilt trevligt ut. Kan inte rikedom manifesteras på annat sätt? Känner inte någon längtan hit. Snyggt fotograferat.
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:50
Tack Torbjörn!
Natur är det inte så gott om men de har inte så långt till öknen med mycket natur men jag har en känsla av att de som bor där inte har någon längtan ut till naturen....men jag kan ha fel.
Känns som jag inte vet vad jag skall skriva för jag tappade nästan andan av att se alla dessa fantastiska
Skapelserna...visas mycket på guider men dina bilder är ut över dessa...bra tagna är de...inger respekt..
Natti på dig///Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:52
Tack Gun-Inger!
Man behövde inte gå så långt från hotellet för att fota höghus. det området var tätbebyggt av just höga hus.
Imponerande med alla höghusen, det ena med roliagre design än det andra! Och mycket väl dokumenterat!
Men jag kan inte undgå att känna att allt känns sterilt på något sätt. Varför och för vem bygger man allt det här?
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:53
Tack Niklas!
Den frågan ställde jag mig också, finns det folk för alla dessa hus. Här är det dessutom mest bostadshus, inte så mycket kontor.
Står inte de väldiga husen lite väl nära vattnet....? :) Får känslan av att de skall rasa ned....
Och fina bilder förstås...som vanligt...
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:56
Tack Lena!
De har nog byggt med marginal till vattnet. men vad händer när de blir gamla och slitna?
Det är ju fantastiska byggnader man byggt här, men jag kan ändå inte låta bli att känna nån slags obehagskänsla när jag ser dom.. Det är så otroligt konstgjort på nått sätt, det känns inte som det är anpassat för människor.. svårt att förklara, man ser liksom inget liv.. men det är antagligen fascinerande ändå! Fina bilder i alla fall!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 12:59
Tack Jan!
Det är inte något ställe som jag skulle vilja bo på för gott, kul visserligen att ha sett det men trivsamt är nog inte det rätta ordet.
Det är ganska fantastiskt vad människan kan skapa. Jag är imponerad av ingenjörskonsten och samtidigt undrar man om det var bästa sättet att sätta sprätt på olje miljarderna?

Det blir lite som ett museum över mänskligheten.

Du fångade det bra!

Mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 13:01
Tack Tommy!
Lite märkligt att tänka att det inte var så länge sedan det var öken här. Men det kanske vore bra med lite brunnar ute i öknen också för dessa oljepengar. Vi åkte förbi ett ställe där det stod Svenska källan, där har Sverige varit med att bidragit till borrning. Låter märkligt i mina öron men så var det.
Känns nästan som om det är en annan planet men man kan ju inte låta bli att impas av byggnadskonsten.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2015-02-11 13:02
Tack Ing-Marie!
Din känsla delar du nog med många.