Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OM PRECIS 207 ÅR - UNDRAR HUR DET SER UT DÅ?

***

Alla dom vanliga småvägarna här i Finspång går inte att ta sig fram på, bara is. Visst, med broddar funkar det, men det blir ingen motion. Där snön inte varit packad går det bra, golfbanan tex. Alltså blev det golfbanan både igår och idag. Igår såg det ut så här, det typiskt östgötska landskapet ser rätt vårlikt ut tycker jag.

*

Förstora!

*

I morse däremot såg det ut så här

*

Det fick bli golfbanan också idag och lite annorlunda var det, typ så här

*

Nu i eftermiddag är den nya snön borta och det känns lite som aprilväder nästan. Det har vi ju alla konstaterat att vi är långt före den vanliga tidtabellen för våren, så varför inte, aprilväder i februari.

Undrar om den här trenden kommer att hålla i sig? Klimatförändring, stegring av jordens medeltemperatur, växthuseffekten - allt det där verkar vara realia. Undrar då hur det är att gå här ute på golfbanan om 207 år?

Varför just 207 år? Enkelt, medan jag gick därute på golfbanan konstaterade jag att det var den 22 februari idag, alltså 22.2. Och sifferintresserad som jag är ställde hjärnan omedelbart frågan hur länge det dröjer tills det bara är tvåor i datumsiffrorna? Alltså, hur långt är det tills den 22.2.2222?

Just det, precis 207 år just idag!

En del år är ju åren längre, skottåren, men fortfarande precis 207 år!

***

Inlagt 2015-02-22 20:59 | Läst 3313 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Våren har ju kommit i södra Sverige säger de
Snön som kom i går har till största delen försvunnit
Svar från Khalad 2015-02-22 22:52
Visst är den på väg, våren. Med ett och annat bakslag i släptåg. Tack Bengt!/ Björn T
Här i Gävle har det varit ganska mycket snö. I skogen ligger den kvar men ute på åkrarna är det snart barmark. Min dotter åkte till Örebro Idag och hon berättade att det var barmark från Västerås ungefär och söderut.
Visst skulle det vara spännande att vet hur det ser ut om 207 år. Tänker man på utvecklingen sedan 1808 så har det ju hänt en del. De sista femtio åren har det fullkomligt exploderat inom industrin, kamera och datavärlden.
2222, även om jag försöker hålla mig fullt frisk så kommer jag nog inte att få vara med då. Synd.
Hoppas golfbanan är lika grön då som nu. Gillar landskapet.
Sten
Svar från Khalad 2015-02-22 22:55
Vem vet Sten, utvecklingen går framåt, medicinen också! Och visst, alla andra som levat har ju dött - hur det blir med mig och dig vet vi ju inte, inte än :-) Ha en fin vecka i vårens tid!/ Björn T