Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OM TIDEN, SVART/VITT OCH Tri-X

***

Tiden är en märklig företeelse. Den går inte att ta på, som man kan göra med rummet. Frågan är om den finns alls. Jag har ju min guru, han den indiske mystikern, som jag lyssnar mycket på. Han har sagt , som jag tycker, mycket klokt. Om tiden har han sagt så här:

Vanligtvis brukar man dela in livet och tiden i dåtid, nutid och framtid. Det är fel. Om vi håller oss till tiden, finns bara dåtid och framtid. Om vi istället håller oss till livet, finns bara nutid. Livet pågår i ett ständigt nu. Vi kan tänka på dåtid och framtid, men vi kan aldrig leva i nåndera. Leva kan vi bara göra i det ständigt pågående nuet. Om vi låter vår uppmärksamhet vara i dåtid eller framtid, är vi inte här i nuet och missar livet, vi tänker på något som redan varit och inte längre finns, eller vi hoppas på eller fruktar en framtid som kanske aldrig kommer. Enda sättet att leva är att vara närvarande i nuet, här och nu.

*

Den här bilden födde kvällens funderingar. Äldsta barnet, ungefär ett år, tagen för 46 år sen. Svart/vitt förstås, jag körde mest med Tri-X, minns jag rätt tog jag den i köket. Jag förstod det inte då, men idag tror jag jag förstår. Hon ser mig. Hela mig. Inte igenom mig, hon ser in i mig. Eller ser och ser, hon känner in mig. Alldeles allvarlig, alldeles lugn, betraktar hon mig. Med hela existensens vishet levande i sig själv, den som aldrig kan - eller behöver -  förklaras.

*

I morgon åker jag till Stockholm för läkarbesök och en del annat. Har tex nappat på en begagnad  Sony Carl  Zeiss 55/1,8, har förstått att det är en riktig superoptik. Tveksamt om min A7S kan göra den full rättvisa. Antagligen måste det till en A7RII för det. Så när jag köpt den här misstänker jag att jag är så illa tvungen att också skaffa en sån. Jag menar, jag kan ju inte ha en Carl Zeiss 55/1,8 och sen ingen kamera som utnyttjar den optiken fullt ut. Eller - vad tycker ni?

***

Inlagt 2015-08-27 23:46 | Läst 3488 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tillbaka till framtiden, jag föredrar nog att leva i nuet vilket jag såklart gör, dåtiden är minnen och att sia om framtiden det får man se vad dagen har att erbjuda.
Klart du ska köpa 55a.an och en RII, du kan säkert inte låta bli;)

Trevlig Fredag!
Kenneth
Svar från Khalad 2015-08-29 15:36
Tack Kenneth! 55:an är köpt, så får jag se hur det blir med A7RII:an/ Björn T
Det var en fin bild till en tänkvärd text. Mycket kloka ord, det gäller att försöka leva här och nu.

Mvh Tommy
Svar från Khalad 2015-08-29 15:37
Och det är lättare sagt än gjort många gånger, det som redan hänt styr oss (mig) mer än vi (jag) tror, precis som funderingar om framtiden! Tack Tommy!/ Björn T
Det är så sant så sant - leva i nuet och betrakta dåtid som det det är är - minnen. Framtiden vi kan inte kontrollera, men vi kan förbereda oss och göra vårt bästa.
Som vanligt - super porträtt.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Khalad 2015-08-29 15:38
Tack Erik!/ Björn T
Fin bild och intressant tankeväckande text.
Svar från Khalad 2015-08-29 15:38
Tack Mats, uppskattas!/ Björn T
Om kameror tycker jag inte
det är ett redskap som inte till dessa bloggar och album
behöver vara så avancerat eller.........

Om bilden tycker jag mycket mer än om...jag känner precis som du
när ett av barnbarnsbarnen tittar så allvarligt på oss alla.
Hon ler sällan men det känns hur hon studerar oss.

Detta med tiden är exakt som din fått den beskriven.
Jag har ett stort problem är ofta inte i nutiden när jag gör saker
utan tänker på något utanför den. Därför lägger jag mycket
på olika ställen där de inte borde läggas.
Just nu är jag av med mitt VISAkort så är det.

Hemskt för dem som bryr sig för framtiden som kanske inte kommer.
Tack för dina ord här och den underbara bilden.
Gun-Inger