Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

INGENTING ÄR BÄTTRE ÄN BRA KOMPISAR!

***

Nej just det, ingenting är bättre än bra kompisar. Jag har haft problem med mina färgutskrifter trots att jag gjort seriösa försök under säkert ett år. Och nå´n månad före jul sa Bengt Gustafsson och Björn Björnsson på ett fotoklubbsmöte att vi kan väl svänga över nån gång och se vad vi kan göra. Svänga över, det är 2x20 mil och större delen av en dag, från Stockholm till Finspång och åter. Och nån gång, det blev idag det. Och si, helt plötsligt ser mina färgutskrifter ut precis som dom ska, inte minsta tendens till rödstick eller annat elände. Och vi har kikat på bra sv/v utskrifter och just nu sitter jag och skriver för första gången ut på riktigt papper, just nu Epson Cold Press Bright A3+ och det är....ja, skitkul helt enkelt!

*

Bland annat lite dalabilder till utställningen på Ludvika Stadsbibliotek i mars, som den här tex

Dalabygd utanför Korsheden i maj

*

Hoppas Bengt och Björn läser det här - super tack!

***

Inlagt 2016-01-30 22:22 | Läst 5567 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra. Att skriva ut bilder (helst stort ...) är ju pricken på "i"-et med fotografering. Det är ju det som är det riktiga slutresultatet, som samtidigt (obarmhärtigt) avslöjar ev. svagheter i bilden.
- hawk
Svar från Khalad 2016-01-31 13:56
Stämmer, tack Håkan!/ Björn T
Vilka kompisar! Och skitkul är ordet.
Jag skriver ut med underbara färger på min Epsonskrivare, och hela tekniken är fantastisk. Alla vet att bilder på skärm, även en välkalibrerad sådan, inte alla gånger är samma sak som utskriften på papper. Här kan jag utifrån den felaktiga kopian genast göra de nödvändiga justeringarna av bildfilen - för att omedelbart sedan skriva ut en bra kopia.
Och tekniken som sådan! Visst begriper jag att färgämnena sprutas ut med mycket små munstycken - men att det kan fungera så suveränt i den fysiska verkligheten!
Överlägsenheten gentemot den gamla färgkemin är total. Mycket beroende på att man då fick baka in färgämnen och aktivatorer i pappret, som sedan skulle aktiveras i en framkallningsprocess - medan man nu kan lägga färgen direkt på underlaget. Precis som när man målar en tavla.
Svar från Khalad 2016-01-31 13:59
Tack Peter, det är en Epson jag har också. Och många gånger har jag funderat över den fenomenala precisionen i skrivarna. Min skrivare är ganska stor, 3880, och därför inte helt billig men nöjer man sig med A4 tex går det att få jättefina utskrifter från skrivare som inte kostar mkt mer än en tusenlapp. Och roligt är det!/ Björn T
Ser väldigt fint ut, bra kompisar! Må gott, LO
Svar från Khalad 2016-01-31 13:59
Superkompisar!/ Björn T
Otroligt fin bild av sommarsverige. När jag ser dina landskapsbilder inser jag att jag måste bo på fel ställe.
Sten
Svar från Khalad 2016-01-31 14:00
Tack Sten, kul att du gillar bilden! Jag tror Sverige är fint från Smygehuk till Treriksröset!/ Björn T
Hej Björn - det kan jeg også skrive under på. Gode og hjælpsomme venner er guld værd og dine har jo gjort en enorm indsats for dig.
Dit billede her fortjener jo også at blive printet ud i god kvalitet.
Hilsen fra Erik.
Svar från Khalad 2016-01-31 14:01
Tack Erik, vi är överens om kompisar och fin bildkritik, jag bugar!/ Björn T
Fina vänner du har :). Det är ju snårigt det där med färger och inställningar och kommunikation mellan skrivare och dator. Själv har jag inte testat att skriva ut själv men roligt hade det varit. Kul med utställning :). Härliga färger i bilden.
Svar från Khalad 2016-01-31 16:33
Hej Hanna, det har jag! Jag har ju skrivit ut i många år men ofta haft problem med svaga till medelstarka färgstick och varit tvungen att skriva ut många bilder med "manuella" efterjusteringar för att så småningom komma rätt. Och utställningen är inte så avancerad men det ska bli roligt!/ Björn T
Toppen att de kunde hjälpa dej och vilken vacker bild du visar. Jag har aldrig skrivit ut några bilder själv men jag kan tänka mej att det känns speciellt.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-01-31 16:34
Visst är det! Tack Lena!/ Björn T
Bara kul att hjälpa till.
Förutom en trevlig och lärorik utflykt fick vi dessutom smaka en god paj och en härlig toscakaka.
Hälsa I så mycket.
Svar från Khalad 2016-02-01 15:15
Tack igen Bengt, super är det! Och jag har hälsat till I redan och gör det gärna igen!/ Björn T
Den blir sevärd på din utställning ...
Gott med dessa vänner ..
Gun-Inger
Svar från Khalad 2016-02-01 15:16
Vänner är verkligen fint, i alla sammanhang!/ Björn T
Det är goa fina vänner det!
Gillar vyn med perspektivet genom björkarna i förgrunden.
Ha det gott!
Svar från Khalad 2016-02-01 15:26
Helt fantastiskt fint med såna vänner! Och jag gillar också vyn, det är kanske aningens hötorgsvackert men jag tror det passar bra som det dalalandskap det är till utställningen. Tack Ewa, vi ses kanske på onsdag, räknar med att åka upp!/ Björn T