Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HÖGST UPP PÅ BOKHYLLAN.....

***

Jag är inte särskilt mycket för prydnadsaker.  Ändå finns det några saker jag tycker om och som jag gärna tittar på. Den här blänker inte så mycket som dom gamla bilarna, kamerorna och objektiven vi ser då och då här på FS men är fin på ett annat sätt. Dessutom representerar den kvinnoarbete och kvinnlig tradition. Det är en liten, liten broderad handväska som mamma ärvt efter sin mamma, som ärvt den efter sin mamma som.....Hur gammal den är vet jag inte, ibland lyssnar vi dåligt, vi karlar...

Säker är jag inte att mamma heller riktigt visste hur gammal den var, men jag vet att hon lämnade in den till länsmuseet i Falun för att få ngt slags utlåtande och det enda jag vet är att dom ansåg den både gammal, vacker och värd att bevara. Där beställde därför mamma också den här lilla "utställningsmontern" av två glasskivor i en trälist och med ett glastak för dammets skull. Det gör att den går att ha framme, högst upp på bokhyllan tex. Undrar om inte mamma / länsmuseet talade om ett par hundra år?

*

*

Och visst är det en fin blomsterkorg på andra sidan?

*

***

Inlagt 2016-01-30 23:15 | Läst 4809 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Värdet stiger också när man vet att den har funnits i familjen i väldigt många år. Den ska arvingarna vara rädd om. Jag har en näverkont på väggen. När min svärmor dog fick vi ett foto på han som tillverkat den i början av 1900 talet. Så nu är man ännu mer rädd om den.
Sten
Svar från Khalad 2016-02-01 12:05
Det gör det, roligt att ha,tack/ Björn T
Om Antikrundan passerar dina trakter så passa på, de har ju verkligen kunskap om sådant här. Är den 3-4 generationer bort så är ju åldern definitivt 100 år, sådant är riktigt kul. Märkligt att den är så liten. Trevligt att få se denna Björn!
Svar från Khalad 2016-02-01 12:09
Dom har nog varit i Norrköping tror jag men jag är nog inte så,intresserad av om den har ngt värde ipengar, det skulle vara mer intressant att få rätt på hur gammal den är. Menar inte att jag är ointresserad av pengar men den har knappast ngt riktigt stort värde, men om den är värd 500 el 5000 känns inte så viktigt. Men rolig att ha, tack Ingemar!/ Björn T
Ingemar Svensson 2016-02-01 15:14
Det var inte pengavärdet jag tänkte på heller.
Jag tror säkert det har broderats i alla tider vi haft tillgång till material..
Fortfarande sys dessa stygn men värdet ligger i att så många
generationer använt väskan.
nu vill säkert snart barnbarnen ha denna
för det är mode igen.
Gun-Inger