Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DOVHJORT

***

Var hittar man dovhjort om inte i Hjortkvarn? Det är viltrika trakter med Boo slott och stora egendomar alldeles intill. Ofta svänger jag av 51:an ut på de mindre vägarna förbi just Boo slott och nästan alltid ser jag dovhjort, även mitt på dan.  Just den här gången var jag bekväm av mig, jag var på väg hem till Finspång efter att ha varit uppe vid Kvismaren.  Det finns ett stort hägn med hjortar lite söder om Hjortkvarn och den här gången fanns en rätt stor flock på bekvämt avstånd. från bilen.

*

*

***

Inlagt 2017-03-14 09:49 | Läst 2122 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken helt underbar bild påminner om en vävnad som
är ett konstverk jag uppskattar mycket.
Vore värd en bra plats där många ser den.
Gun-Inger. Önskar bra dag.
Svar från Khalad 2017-03-14 16:44
Hej GIA, tack för fin kommentar!/ Björn T
Det blev en väldigt vacker bild på Hjortarna, fin bildhantering! Brukar själv fota lite Dovhjortar sommartid, österut från Stockholm, mot Erstavik nära Solsidan i Saltsjöbaden, där finns det alltid några tiotals med Dovhjortar som går fritt i skogarna, och dom lämnar aldrig området heller.. det är lustigt! Trevligt när man sommartid cyklar på de bilfria skogsvägarna och förbi ängarna och det plötsligt dyker upp en flock hjortar som springer fritt och nära! Känns lite exklusivt när dom inte alls är inhägnade!
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-03-14 16:46
Hjortar är vackra djur som är roliga att få se. Och vid något tillfälle har jag sett flockat på över 50 djur helt i frihet men på lite längre håll. Tack Jan!/ Björn T
Jag åkte ibland förbi Boo, fast det är nog tio år sen nu. En säregen och ibland vacker miljö. "Centralt mellan Örebro och Norrköping" står det på egendomens hemsida. Väl värd att stanna till vid!

Där finns en vacker kyrka, träpanel och stora spröjsade fönster. Gräsmattan framför täcks på våren av en speciell sorts pingst- eller påskliljor. De heter ”Narcissus pseudonarcissus var. humilis ”Boo”. De gav mig en bildidé, att plåta kyrkan med dessa blommor i blom. En idé som inte blev verklighet. Och som väl inte är nån särskilt bra idé, massverkan av blommor är i stort sett lögn att få till i bild.

Fikade f ö på Fiket häromdan. Dina bilder hänger fint där, snyggt belysta. Hjortarna skulle nog också platsa där!
Svar från Khalad 2017-03-14 16:52
Hej Måns, det är vackra trakter däruppe kring Boo och med mycket djur. Får kolla nån gång i början på maj när liljorna är i blom.
Och tack för positiv kommentar till Fika-bilderna. Har tänkt tanken - har du lust att fika tillsammans vid tillfälle? Jag är ju i Norrköping både nu och då och åker gärna dit för en trevlig fika. Just den här veckan är full, ska upp till Dalarna och fritidshuset med ett par kompisar i två dagar.
Hälsningar/ Björn T
Väldigt vackra, nätta djur.
Svar från Khalad 2017-03-14 16:52
Det är det, tack Stefan!/ Björn T
Mycket vackert med så många hjortar Mycket fint fotograferat Gert
Svar från Khalad 2017-03-14 16:52
Tack för det Gert!/ Björn T
Fantastisk fin bild med så många Hjortar, tror inte jag sett så många någon gång.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2017-03-14 16:53
Bugar och tackar Stig. Jag har vid något tillfälle sett mer än 50 hjortar i frihet, just dovhjorten rör sig ofta i flock./ Björn T
Jag kan hålla med om kopplingen till textilt konstverk.
Ett mycket fint arbete från exponering till det vi ser här.
Svar från Khalad 2017-03-15 09:58
Tack för din fina kommentar Gunnar!/ Björn T
Riktigt snygg bild.
Bilen är bra som gömsle.