Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ROXEN OCH LINKÖPINGSSLÄTTEN

***

Under åren 1985 - 2008 (23 år!) pendlade jag mellan Finspång och Linköping, eller noga räknat mellan Finspång och Malmslätt. Det är drygt 7 mil emellan, dvs 14 mil om dan. Ändå kändes resorna aldrig jobbiga, huvudsakligen därför att det är en så vacker väg. Typ två gånger av tre tog jag "lilla" vägen, norr om Roxen över Vånga och Bergs slussar, just för att den vägen är vackrast, dessutom slapp jag E4:an den vägen. Mycket rådjur och dovhjort finns också.

*

I det vackra vädret körde jag den vägen i dag på eftermiddagen. Mars är det, men just på eftermiddagen liknande det mer april med omväxlande strålande sol och snöbyar och vackra moln hela tiden. Här kommer några bilder från Roxen och Linköpingsslätten alldeles vid Vreta kloster .

Förstora!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-03-16 22:57 | Läst 2172 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så vackra bilder! På några av bilderna ger molnen en väldigt fin akvarell-känsla. Jag gillar den första och andra bilden extra mycket. Hälsningar Mats
Lite skillnad i detaljåtergivning får man ju säga.., jämfört med min Canon sx50hs! Hur fint som helst och du får fram nyanser så mycket nyanser. Förstår att du tog omvägen.
Det är vackert i Östergötland!
93-94 pendlade jag åt andra hållet, dvs från Linköping till Finspång. Jag höll kurser där en kväll i veckan av och till.
Men jag höll mig till E4an för det mesta, tiden var värdefull då när jag var yngre. Fast jag tyckte att vägen var behaglig i alla fall. Och när jag kommer ner dit idag njuter jag fortfarande av utsikterna.

Trevlig helg Björn!
Väldigt härligt vårvinterljus och jag gillar dramatiska moln, som det fann gott om här. Kanonvacker väg verkar det! Mina favoriter är andra och tredje från slutet.
Hälsningar, Bjarne
När jag först såg andra bilden såg det ut som två ihopsatta bilder. Den smala horisonten lurades lite. Isen i underdelen och så de enorma molnformationerna på den övre. Imponerande när man förstorar bilden.
Sten
Ja, visst är det vackert! Känner igen snömolnen.. dom har kommit och gått i en vecka nu.. Verkar driva in från havet nånstans i NO.. men snön verkar ändå inte tillföra någon snömängd ytterligare! Man ser ju här hur det mörka i terrängen har sugit åt sig solvärme och smält omgivande snö.. det inger hopp!
Hälsn!
Vackra miljöer men tänk vad molnen gör mycket för bilden ibland. På några av dessa är ju himlen ett rent skådespel som förgyller resten av miljön.
Hälsningar Lena
Vackra vinterlandskap. Är själv långpendlare och man blir ju gärna lite blind på landskapen man åker förbi varje dag. Men stannar man upp kan man hitta dom där guldklimparna både i landskap och ljus.
Ha det gott!
//Micke