Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VILTRIKE

***

Trakterna kring Bo herrgård, 4-5 mil norr om Finspång är kända för god tillgång på vilt, framförallt dovhjort. På hemväg från Kvismaren idag  gjorde jag en runda där. Och gott om dovhjort var precis vad det var, dessutom tranor och några sångsvanar.

*

Grabbgänget 1

*

Grabbgänget 2

*

Grabbgänget 3 med trumpetande trana

*

Dovhjort lite överallt (och här är inget hägn)

*

Tranor och sångsvan

*

Tranor

*

Jo, jag vet, bilderna är nästan skarpa. Det börjar bli en smula genant faktiskt. Alla bilderna utom den fjärde är tagna med 560 mm (400 plus 1,4 converter) och på stativ, dock inte med självutlösare utan vanligt manuellt avtryck, dessutom rätt lång tid, typiskt 1/200 - 1/ 320, klockan var mellan 6 och 7 och ljuset inte så starkt (med converter har kombinationen inte mer än 8 som maxbländare). Både optik och converter är Sonys nya och har definitivt kapacitet för mkt mkt bättre, så det är fortfarande jag. Ändå har jag en ganska tydlig uppfattning att jag lyckades fokusera med minsta spoten just där den skulle vara.   Men det var roligt att vara ute ändå!

***

Inlagt 2018-04-02 23:59 | Läst 1510 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Inget större fel tycker jag..inte så lätt med långa avstånd och begränsat ljus..hade samma problem i morse..
Såg ett gäng hjort honor tätt ihop på ett snöigt fält, mest en brun massa som inte ens var nån ide att ta bild på
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2018-04-03 13:05
Tack Gunte!/ aBjörn T
Tycker det ser bra ut, troligen svårt att få det bättre på långt håll, kanske högre ISO etc. Vet inte hur det är med Sony men jag upptäckte med mitt objektiv och stativ så var det bättre att behålla bildstabiliseringen på när det gäller långa tele och med mitt stativ
Svar från Khalad 2018-04-03 13:08
Tack Peter! Jag trodde det var självklart att bildstabilisering ska varavpå även med stativ så länge tiderna är korta. Det är väl om man använder långa tider bildstabiliseringen blir ett problem? Tac Peter/ Björn at
Spännande med så mycket vilt. Det ser helt OK ut med tanke på avståndet.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2018-04-03 13:09
Tack för det Lena/ Björn T
Det är så här de flesta av oss upplever viltet, på håll. Det börjar bli barfläckar och viltet börjar synas på åkrarna och fälten. På söndag ska jag till Öby kulle och hoppas få se lite av det här och kanske lite orm.
Sten
Svar från Khalad 2018-04-03 13:11
Så är det kanske, tack Sten!/ Björn T