Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

JUST WALKING

***

Själv väljer jag färg när jag är på humör för det, och svartvitt när jag känner för det. Att det ena skulle vara bättre eller finare än det andra är skitsnack. Och det ena är inte konstnärligare än det andra heller. Båda finns, båda används. Precis som det finns målare,  och blyertstecknare. Det finns många sätt att försöka bygga på sin fotoimage men det enda sätt som påverkar min uppfattning om fotoskickligheten hos fotografer, proffs eller amatörer, är vad jag tycker om och känner för deras bilder. Och jag tror att fotosidans bloggar skulle vara lite roligare  om fler var mer direkt personliga om dom bilder som visas här i bloggarna. För det mesta är tyckanden, även om många vill gömma sig bakom mer generaliserade uttalanden. Ingenting är så subjektivt som konst

.*

*

Godnatt!

***

Inlagt 2019-08-02 01:36 | Läst 2040 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hrm, nu upplever inte jag att det har sagts vara finare eller mer konstnärligt med svartvitt eller färg. Däremot har det diskuterats, och, som jag ser det, reflekterats över, vilket är direkt rimligt som de fotografiska företeelser de är, på ett ställe som handlar om fotografi . Sen är vi alla olika och föredrar olika saker, vilket också framförts, vilket också ter sig rimligt i mina ögon. Och jag tror att dynamiken i en sådan här sida ligger i mångfalden och den diskussion som kommer därav.
Som vanligt en bild fylld med stämning, i all sin enkelhet.
//GöranR
Svar från Khalad 2019-08-02 13:40
Nej, så tydligt brukar det inte uttryckas. Däremot är det ju uppenbart att många ser ned på färg och ser svartvitt som mer konstnärligt. Genom åren har det funnits många inlägg och kommentarer i den riktningen, det finns också exempel i den senaste diskussionen där färg nämns som en "distraktion" till bildens budskap och att " de som plåtar i färg inom dess genrer i stället "manipulerar" sina bilder ganska kraftigt ...."
Det är självklart helt ok att på personlig bas tycka bäst om svartvitt och tycka att det bättre uttrycker bildbudskapet men gör det inte till nån dogm eller generell sanning.
Och såklart ska vi diskutera när vi har lust. Fö, tack för fin bildkommentar! Hälsningar/ Björn T
Att fota är att vandra på en slingrande väg. Än går det dit än går det hit. Och aldrig vet man vart det bär.
Svar från Khalad 2019-08-02 13:42
Så är det, tack Ragnar. Och vart man kommer spelar inte så stor roll så länge man njuter av vägen, hälsningar/ Björn T
När det gäller färg vs. sv/v är det så här med , passar det så passar det. Inte så ofta det passar men ibland blir det en test och si på fasiken, det blev ju bra...
När det gäller bilden så är det ett motiv som tilltalar. När undertecknad kommer till en sådan plats så är det alltid intressant med en slingrig väg som leder in i något som man inte har en aning om. Finns säkert många sådana bilder i arkiven just för att motivet i sig är intressehöjande, även om bilderna i sig är likadana och inte innehåller mer än just en slingrig väg till någonting.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2019-08-02 13:45
Just så! Och såklart har vi ofta olika syn på när det passar, men var och en känner ju själv när man tycker så :-). Precis som du provar jag då och då och reagerar exakt så - men si på fasiken, det blev ju snyggt ju.....Tack Gunte!
Själv påverkas jag mycket av det jag ser i sökaren. På svartvita filmtiden lärde sig hjärnan att strunta i färgen men numera ser den tämligen ohjälpligen i färg.

Jag har letat efter nån kamerainställning som visar svartvit Live View men inte hittat på mina kameror (Pentax K3II resp Canon S110).

Gillar din bild. Personligen så uppskattar jag blandskogen, den (troliga) tystnaden, vägen som slingrar från högra hörnet och försvinner mitt i bild, och nu då jag tittar lite nogare även bildhantverket med en oval vinjettering.
Svar från Khalad 2019-08-02 22:40
Visst påverkas jag av motivet, hur motivet ser ut. Därmed inte sagt att alla naturbilder ska vara i färg, jag är stor beundrare av Mats Anderssons svartvita naturbilder och har köpt två av hans böcker. Den ena - Möten - är ju naturbilder i mkt svagt ljus och är väl nästan svartvita i "orginal".Roligt att du gillar bilden, den är tagen ute på Äpplarö för ett par dagar sen, I och jag hälsade på barn och barnbarn därute! Tack Måns!/ Björn T