Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SIDENSVANSARNA

***

Så kom dom då, sidensvansarna. Såklart är det bukettaplarna dom slår sig ned i, där finns hur mycket mat som helst. Dagens besök var kort och jag upplevde dom som ovanligt lättskrämda och som dom liksom inte kunde bestämma sig för vilken trädgård och vilken bukettapel dom skulle slå sig ner i.  Några bilder blev det även om jag aldrig fick det att funka riktigt - bukettaplarna är så tätvuxna att jag bla har svårt för att få skärpa på fåglarna och inte bären. På dom första bilderna är det grannens tegelvägg som lyser röd i bakgrunden.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-11-04 23:51 | Läst 2194 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så fina bilder på fina fåglar, bären är inte dumma de heller. Synd att fågeln är felvänd på bild 2 annars hade det blivit en fantastisk bild med den bakgrunden
Svar från Khalad 2019-11-05 17:37
Tack Peter, instämmer helt betr tvåan! Hälsningar/ Björn T
Sidensvansar i bukettapel blir ju alldeles väldigt tjusigt, i synnerhet med den gula husfasaden bakom. Ibland är de lite stirriga av sej och ibland får man fota dem hur som helst. Jag tycker närbilderna bland bären är riktigt fina och nu när de har kommit får du säkert fler chanser, i synnerhet om de är nära.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-11-05 17:38
Tack Lena, dom brukar komma lite då och då, det blir säkert fler tillfällen! Hälsningar/ björn T
Mycket fina bilder och den sista bilden tycker jag står ut lite extra
Ha det gott /Stig
Svar från Khalad 2019-11-05 17:39
Det tackar jag för, roligt att du gillar bilderna Stig! Hälsningar/ Björn T
Lycka att få tillfälle att fota dom..5:an gillas bäst..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2019-11-05 17:39
Det är det, stort tack Gunte! Hälsningar/ Björn T
Vad roligt Björn! Visste väl det att dom skulle dyka upp.. Såg nått misstänkt liknande sidensvansar igår, dom flög med samma 'flocktäthet' som Sidensvansar (och Starar) gör, kanske även Tallbitar flyger i liknande formation, men det vet jag inte.. det var bara en sekundsnabb glimt jag fick, och dom försvann sen.. Hoppas fortfarande på att Tallbitar stannar till här med den mängd Rönnbär som fortfarande finns, men även Sidensvansar gillar Rönnbär, så dom har också en hel del mat här! Du fick ändå bra bilder, även om det kan vara svårt med skärpan när det finns mycket annat i bilden! Jag övergår alltid direkt till manuell fokusering när jag märker att AF inte fixar det! på Nikon är det bara att greppa fokusringen på objektivet och justera tills det blir skarpt! AF jobbar inte emot min egen fokusering i det läget. Trevligt med Sidensvansar i alla fall!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-11-05 17:42
Det är det, stort tack Jan! Tror att DMT-inställningen (Direct Manual Transfer) funkar just så på Sonyn men jag tycker aldrig det finns tid för det men säkert en träningssak, hälsningar/ Björn T
Så exotiskt vackra de är, härligt med sådant hemma hos besök. Din grannes tegelvägg ger en härlig varm färg i bilden, den stör inte mig, tvärtom. Sen är ju apeln vacker i sig också.
Svar från Khalad 2019-11-05 17:43
Visst är dom vackra och jag håller gärna med beträffande bukettapeln också, tack Stefan! Hälsningar/ Björn T