Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GOTT NYTT ÅR!

***

Gården

Kanske ett av de mest ursprungliga begrepp vi har. Jag gissar gården har varit det centrala för de flesta människor under minst tusen år. Inte just den här gården, utan gården. Det är väl först nu den försvinner som begrepp för de allra flesta. Hur ska den som föds i innerstan på 2020-talet förstå vad gården är, hur mycket den betytt? Inte bara där förresten, det gäller nog Finspång också. Jag glädjer mig varenda gång jag går förbi Stefans gård och ser djuren och Stefan som sliter. Och jag tycker den tidlösa gården är en fin symbol för tidlöshet när vi nu ännu en gång påminns om tidens gång.

*

Här kommer man in mot gården, ni ser en av grisarna Werner och Werner

*

Från andra hållet. Tittarman noga ser man Stefan därborta vi det plastade höet

*

Våtmarken alldeles intill gården. Stefan kan få svårt att sova under juninätterna har han berättat därför att rördrommen låter alldeles intill .

***

Inlagt 2019-12-31 14:49 | Läst 3600 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man undrar naturligtvis om Werner och Werner överlevde julen. Våtmarken på sista bilden skulle gärna få finnas utanför min dörr.
Sten
Svar från Khalad 2019-12-31 16:09
Det gjorde dom, bilderna från i går. Och våtmarken har jag inte utanför dörren men gissningsvis en knapp kilometer bort och om vinden ligger rätt hör jag svagt rördrommen vissa sommarkvällar. Tack Sten!/ Björn
Fina bilder. Gott nytt år Björn!

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2019-12-31 16:09
Tack, och detsamma till dig Johnny!/ Björn
Gott nytt år! Björn. Tänk så roligt det var att leka med en liten ladugård, på en plywoodskiva med staket runt, och som man kunde lyfta på taket, med några kor och några grisar, när man var barn. Inga tankar på smatphones dataspel då.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2019-12-31 22:56
Tack Bengt! Det låter roligt men jag har inget eget minne av det......Och radio fanns, meningen annat, förutom kameror då......:-) / Björn
Ja, under sekler har hela vår existens baserats på agrart liv.
Fina bilder från vackert område. Gott Nytt År!
- hawk
Svar från Khalad 2019-12-31 22:57
Tack Håkan!/ Björn