Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OSANNOLIKT - ATT JUST VI ÄR

***

Klockan närmar sig tolv, och brasan har brunnit ut. I sover och huset är tyst. Vår nyårsafton är synnerligen enkel, en matbit och ett glas vin. Liksom de flesta nyårsaftnar dom senaste åren är det bara vi, då vill ungdomarna träffa vänner och hålla i gång en smula. Inte ett skvatt konstigt och vi känner oss inte det minsta lämnade. Vi är lyckligt lottade med barn och barnbarn som gärna träffas. 

*

Osannolikt blev rubriken därför att jag nog aldrig sett en rödare himmel än i eftermiddag - 15:39 säger metadata - osannolikt röd. För den som undrar har jag knappt rört spakarna i LR. Skärpt och lyft exponeringen något (+0,6), det är allt. Men det det finns annat som också är osannolikt. Nästa år, 2020, fyller jag 80, hur fridens namn gick det till? OK, jag är inte där än, men nyss var jag femton och drog på Storgatan i Ludvika på kvällarna. Och funderade då och då på vad jag ville "bli". Jobb alltså. Nu helt plötsligt är alla jobb gjorda. Osasnnolikt!  Och tre barn och fem barnbarn......

*

Över huvud taget är det rätt osannolikt att vi finns till, hittills har man inte hittat liv nån annanstans därute, och lite har man ju kollat och lyssnat av. Jag tror nog det finns mer liv nånstans långt därute men det är ju inte på var och varannan planet eller måne i alla fall. Och exoplaneterna håller vi på att kollar. Hur som helst, det känns rätt osannolikt att vi finns. Och tänker och så där, fotar och gör bloggar, hur sannolikt är det i universum egentligen? 

*

Egentligen händer det inget att alls nu klockan 24, det sker inte nå´t  ovanligt alls i naturen, inte med oss heller, det hela handlar bara om klockorna. Tiden går som vanligt,  om den nu verkligen finns alls förstås, själv är jag högst osäker på det, liksom på så mycket annat. Tänk om man visste allt, vad tråkigt det skulle bli!

*

Det enda märkvärdiga med årsskiftet är att jag ofta tänker på dom nära som inte är med längre - mamma och pappa, storasyster Sigbrit och några till.  Att vara, för att sen inte vara. Visst är det konstigt? Så mycket, och så många som inte är - visst är det osannolikt att just vi är?

*

*

Och såklart - GOD FORTSÄTTNING alla!

***

Inlagt 2019-12-31 23:58 | Läst 5275 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tack Björn för alla kloka ord du skrivit under året. Precis som i den här bloggen. Vi firade eller rättare sagt umgicks med min yngsta dotter som ordnat med festmat. Vi var ett gäng som satt runt bordet och hade väldigt trevligt. Tre av våra barn med respektive, barnbarn och kompisar till Dottern.
Yngsta dottern jobbar vid kyrkan och hon är mycket noga med att vi inte får glömma dom som inte finns. Varje jul, nyår, midsommar, födelsedagar o.s.v. ska det alltid brinna ett ljus vid graven.
Sten
Tack det samma Björn och jag håller med dig, det är en fantastiskt röd himmel.
Ha det gott/Stig
Du fick äran att avsluta bloggflödet 2019 här på Fotosidan. Och du gjorde det på ett välförtjänt sätt! Nu ser jag fram mot många läs- och sevärda bloggar från dig också under 2020. Och sen i början på november så borde Fotosidan lägga ut ett reportage om dig (blink blink ... till FS:s redaktör)!

God fortsättning!
Ja, visst är det märkvärdigt att vi finns till. Ensamma i vår del av universum. Men vem vet, kanske finns det fler som tänker samma tankar någonstans där ute. Intressant vore det i så fall om vi kunde mötas och utbyta tankar med varandra. Funderar själv över vart all tid tagit vägen. Somt är glömt, somt minns man som vore det i går. "Och tiden blir ett förunderligt ting..." skrev Sune Jonsson om för en hel del år sedan. Kanske utvecklar vi fotografer en extra känslighet för tidens gång? Vi minns våra bilder från förr och jämför med dagens. Sedan finns ju tiden med oss hela tiden i våra kameror. Om än mycket korta. Fina tankar du delar med dig som avslut på det gamla året och inledning på det nya. Häftig bild dessutom.
Hälsningar
Torbjörn
Ser ju också dessa ibland helt osannolika färger ibland, men igår hade jag inga såna, och dagen var ju fantastiskt fin! Problemet med ev. liv på andra planeter är ju de hiskeliga avstånden.. svårt att kolla upp.. God Fortsättning!
Hälsn!
Många tankar i den sena timmen..bitvis bekanta ord...här gick det också ganska lugnt till.
Det enda som avbröt det vanliga var att en gammal kompis ringde..mer än 33 år sen vi
hördes senast..
Och god fortsättning på -20
Med vänlig hälsning/Gunte..