Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FAVORITEN

***

Vi har en ganska "lätt" inredning hemma, långt från alla hemma-hos reportage. Men visst finns det en favoritfåtölj, en gammal Dux, övertagen från I:s föräldrar. Den står där i vardagsrummets ljusaste hörna där läsljuset för det mesta är gott. Jag tror vi fick den -86, och vi klädde inte om den förrän 2009. Det bästa med den är att den är bekväm att sitta i, och man sjunker inte ner i den som man gör i många fåtöljer. Därför är den också fortfarande hyfsat lätt att komma upp ur. Tro den köptes på 60-talet, kvalitet är nog inte så dumt ändå. I morgon ska jag fö in till Norrköping för att med laser ta bort en del reststarr i höger öga, hoppas det funkar bra.

*

*

***

Inlagt 2020-01-27 22:49 | Läst 3753 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Den ser väldigt snygg ut och med en super kvalitet från den tiden. DUX är också känt här i DK. Att man lätt kan komma ur den är ett stort plus.
Pøj pøj med imorgon - det går definitivt bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag säger då också pøj, pøj :). Du har troligen ingen aning om vad det är, kanske bättre med lycka till
Erik Madsen 2020-01-28 22:49
Tak Peter for hjælp med oversættelsen :-) :-)
Mvh. Erik.
Det här är kvalitetsmöbler som heter duga. Jag har en liknande fåtölj, efter min morfar. Den inköptes nog nån gång på 40- eller tidigt 50-tal. Vi har klätt om den två gånger sedan 70-talet, hos en gammaldags tapetserare som passade på att stoppa om den med riktiga, ursprungliga material och den är som ny. Och dom du säger, så skön att sitta i!
//GöranR