Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BILDER FRÅN EN STAD - RIGA

***

Riga anses grundat 1201 och staden har en brokig historia eftersom bla litauer, ryssar, polacker, svenskar och många andra kämpat om letternas stad. Jag kan inte mycket mer om Riga än det jag googlat fram och jag har bara gjort ett besök där. Det var oktober 2016 då jag, tillsammans med en fotointresserad kompis från Finspång, var där för ett distriktmöte i Rotary. Vi hade sett till att få en och en halv dag för att se lite på stan, och jag gillade stan. Av någon anledning jag nu inte förstår var jag missbelåten med bilderna när jag kom hem, och jag har bara gjort enstaka bilder då och då, några har jag nog visat här. Häromdagen "ramlade" jag på bilderna på datorn igen och bestämde mig för att göra en serie. Det finns ingen annan röd tråd än att bilderna är i tidsföljd. Vi gick mycket dom där dagarna, ibland kom vi tillbaka till samma ställe, och innehållet är inget annat än vad rubriken säger - bilder från en stad.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*'

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-03-31 21:23 | Läst 3437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ser bra ut tycker jag, totalt sett får man en uppfattning om än inte heltäckande.

Jag var där för trettio år sen, på Sovjettiden. Riga var vänort till Norrköping och jag jobbade i Norrköping.

Mycket och fin bebyggelse från epoken omedelbart innan modernismen, Art Noveau. Och en senmedeltida Gamla Stan. Men då var det mesta nergånget. Att underhålla gamla hus var ingen paradgren för Sovjet.
En fin blandning av gammalt och nytt. Gillar den gula färgen på Jesusbilden. Mannen som fiskar tycks ta dagen med ro. Kanske fick han egenfångad mat den dagen.
Sten