Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MORKULLA

***

Egentligen hade jag åkt dit för att se om jag hittade några stora ugglor, lappuggla eller slaguggla. Marianne visade mig förra året var man kan hitta, den gången såg vi lappuggla. Och jodå, där fanns sex bilar med fotografer som väntade ut en slaguggla som dom visset hade bo i ett avbrutet träd, sannolikt med ungar eftersom det var så många där. Dom flesta höll sig ganska nära boet, jag höll mig på avstånd, ville inte gå så nära varken för ungarnas eller myggens skull, jag hade shorts och T-shirt. Efter en timme gav jag upp och åkte hemåt Korsheden

*

Men det var ingen bortkastad tid, en skön timme vid pass halv nio på kvällen och fortfarande 25 C. I stället fick jag syn på morkullan. Det första man hör är ju det speciella ljudet, knorpandet jag kallar det, och på lite håll såg jag också fågeln. För mig är den nästan lite mytisk. Vi har funnits i Korsheden under somrarna sen 1965 och regelbundet alla år varje kväll när man sätter sig på bron i skymningen kommer den, morkullan. Den flyger varv efter varv över skogen på håll på et oregelbundna sätt just morkullor gör. Då hade jag inga telen och sånt att plåta med, nu stod jag där med 400 och påsatt converter. Så några bilder blev det.

*

*

*

Samma so förra proppad då man ser att såter, näbben är öppen

*

*

Här kommer den tillbaka åt andra hållet.längre bort medan åskmolnen bakom den börjat mullra

*

***

Inlagt 2020-06-02 10:34 | Läst 1445 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt med en Morkulla, den hör sommaren till! Tror inte jag har nån bild på en sån, i alla fall inte i närtid..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-06-02 22:01
Tack Jan, morkullan är en klassiker i Korsheden, hög tid att få några bilder också!
Kul med morkulla, den har jag aldrig sett, kanske inte finns här nere?
Svar från Khalad 2020-06-02 22:02
Tack Peter, får kolla, vet inte hur det är i Skåne men i Mellansverige ganska vanlig :-)
Fina bilder på morkullan! Det är något visst när de far över himlavalvet i skymningen. Har dock aldrig lyckats fånga någon på bild. Det verkar som mina reflexer har avtagit rejält för det blir näst intill aldrig en skarp bild på flygande fåglar. Vad hade du för objektiv vid fotograferandet? Ha det fint!
Svar från Khalad 2020-06-03 10:16
Hej Yvonne, det är mina första morkulebilder också! Dom är lite besvärliga med sitt ryckiga flygsätt. Jag hade ett 400 mm med converter 1,4, alltså 560 mm, jag var där för att fota med stillasittande ugglor :-) Tack för kommentar!
yka 2020-06-03 10:46
Har funderat på att skaffa en konverter! Verkar fungera bra! MVh Yvonne