Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

I HJÄRTAT AV BERGSLAGEN - GRANGÄRDE

***

Nog för att Söderbärke är vackert men Grangärde.........Nej, varför ska man jämföra, alla jämförelser är av ondo, allt har sitt eget värde. Idag har jag tillbringat en stor del av dagen i Grangärde, tanken var att bland annat försöka få en bra bild av sjömagasinet och åkte därför såpass tidigt att jag hade solen på den sida som vätter in mot Grangärde. Det hade jag, men jag hade glömt att solen nu står så lågt att dom stora lövträden strax intill skuggar framsidan så det blev inget bra idag heller. I stället blev det en promenad i byn och så småningom kaffe och en köttbullsmacka följt av en bit blåbärspaj  i solen därborta vid musteriet, gott och skönt i solen. Därefter en tur förbi Malingarna och sen  förbi Västansjö och runt Bysjön. I stället fick det bli några bilder från andra sidan tvärsöver sjön med tele. Med så långt avstånd och nästan 20 C blir det inte den där riktiga finskärpan men Grangärde duger att titta på ändå!

*

Grangärde med sjömagasinet sett från andra sidan Bysjön

*

***

Inlagt 2020-09-07 23:45 | Läst 2064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vacker sommarbild och vilka fina hus och magasin.
Sten
Svar från Khalad 2020-09-08 00:19
Hej Sten, Grangärde är otroligt vackert, här börjar höjderna bli högre och bergen bli blåare :-) Magasinet är gjort i slaggstensflis och ligger direkt vid sjön, spannmålen kunde lastas direkt ut i båtarna för vidare transport till Ludvika. Kul att höra av dig! Gissar att du är mer aktiv på FB, jag är nästan bara här fast jag delar en del bilder också på FB. Hoppss du haft en fin sommar! Hälsningar
Sten Björklund 2020-09-08 00:40
Några turer i naturen blir det inte mer. Enda fågel/naturbilder jag tagit är blåmes, nötkråka och skogsbilder från Pellokielas. Dom bilder jag visat på FB. Men visst har sommaren varit fullspäckad. Min äldsta dotter blev ju mamma förra året. Min yngsta dotter adopterade en liten kille i våras. (6 mån.) Så det blir mycket bilder på dom. Tänkte sluta med FS men har precis förlängt. Att det blivit mer FB är för att man kan hålla kontakten lättare där. I eftermiddag träffade jag en kille som jag inte sett sedan börja av 70 talet. Får se om jag kan/orkar komma igång igen.
Sten
Fin bild, ser vackert ut..rena vykortet i positiv bemärkelse och en gnutta trevlig reklam för orten.
Har tältat i trakten en gång på 70 talet..skulle vildcampa längs en skogsväg men det sprang förbi en rysligt stor älg så det blev en camping istället ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-09-08 08:59
Grangärde och Söderbärke är båda två pärlor i Bergslagen, tack Gunte!
Vacker bild på en plats som aldrig varit i närheten av. Om än jag en kort tid varit bosatt i Bergslagen.
Svar från Khalad 2020-09-08 21:33
Grangärde är fint, tack Nils-Erik!