Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GÖTEBORG

***

Göteborg har en särskild plats i mitt hjärta. Skälet är enkelt, jag bodde där under studietiden , 1961-1965.  Därefter har jag ganska frekvent besökt Göteborg i tjänsteärenden av olika slag, ända upp till jag var 70 ungefär. Numera är det ju barn och barnbarn (Göteborgsfamiljen) som drar mest. Nu under Coronapandemin har vi inte varit där en enda gång så det drar lite extra just nu. I stället passar jag på att göra en blogg på gamla stadsbilder tagna för nästan exakt 10 år sen. 

*

Södra Vägen mot Korsvägen

*

Södra Vägen mot Korsvägen

*

Från Trägårn tvärsöver Hamnkanalen

*

Östra Hamngatan ner mot Brunnsparken

*

Brunnsparken

*

Brunnsparken

*

I princip Brunnsparken (alldeles intill)

*

***

Inlagt 2020-10-23 17:10 | Läst 2479 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn.
Göteborg är också den svenska staden som jag har en personlig relation til. Min farbror flyttade dit efter andra världskriget ”, gifte sig med en svensk flicka och bodde där till sin död.
Dina svartvita foton i den här serien gillas mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-10-23 21:27
Hej Erik, tack för trevlig kommentar! Då förstår jag att du känner extra för just Göteborg.....
Inte så förtjust i större städer så Liseberg är väl i stort sett min enda anledning att besöka Göteborg i modern tid.
Underbar spegling med alla fönster men alla bilderna håller hög klass.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-10-24 19:33
Däri instämmer jag gärna. Ett besök några timmar eller en dag kan vara uppiggande ibland men sen är det skönt att vända hemå, tack Gunte!
Fina bilder, snyggt svartvitt. Jag känner naturligtvis igen alla miljöerna. Tyvärr sällan man ser bilder från Gbg här på fotosidan (säger en som aldrig publicerat sig på fotosidan lite skamset)
Mvh/ Ragnar, göteborgare
Svar från Khalad 2020-10-24 19:38
Trevligt att du tittar in Ragnar och tack för fin kommentar! Håller med om att det sällan är bilder från Göteborg - fast det skulle ju du kunna avhjälpa :-) Många hälsningar
Kul att se lite svartvitt från Götet. Jag har också en sån där relation til staden. Bonusbarn och tillika barnbarn där. Och en historia på mödernet som är intimt förknippad med Majorna och sjöfartsstaden Göteborg.
Ha det gott
/Gunnar S
Svar från Khalad 2020-10-24 19:39
Tack Gunnar, Göteborg är nog underrepresenterat tror jag, vi får bidra......
Göteborg har en alldeles speciell plats i mitt hjärta också - det var där mitt vuxna, självständiga liv började, dit jag flyttade efter studenten i Skövde och började på universitetet. Har fortfarande vänner och familj kvar där, men besöker stan alldeles för sällan, tyvärr.
Gillar bilderna, dessutom lite mysig nostalgi.
Hälsningar//GöranR
Svar från Khalad 2020-10-24 19:43
Där ser man, fler som har åtminstone en del av hjärtat i Göteborg! Bor man i Stockholm är ju inte Gbg så långt bort, in till Centralen och så, vad kan det vara, knappt tre timmar på X2000 så är man mitt i Gbg. Kul att du tittade in, hälsningar/ Björn
Göteborg ligger nära för mig också. Vi har vänner där och min farfar var från Göteborg. Han jobbade som murare. Jag brukar titta på en del gamla hus och undra om han var med och murade dem.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2020-10-24 19:45
Hej Jörgen, tack för trevlig kommentar. Kul, din farfar var alltså med och byggde upp Gbg, trevligt att höra :-)