Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ALLHELGONAAFTON - OCH OM ATT BLOGGA AV

***

Ursäkta, andra bloggen idag. Men jag känner att jag behöver blogga av lite. Vaddå, blogga av? Låt mig förklara.

*

Två av ungarna tränade mkt simning när dom gick i plugget. Typ ett par morgonpass i veckan, plus ett par eftermiddagspass. Inga sinekurer, åtskilliga tusen meter per pass, då och då omväxlande med inlagda tempodistanser. Kommer ihåg att Stefan berättade att dom på träningsläger ibland hade 10 000 meters pass på förmiddagen och sen några  tusen på eftermiddagen. Ingen av dom blev några stjärnor, inte ens ens lokalt. Men till saken, alla pass avslutades med att dom simmade av. Med träningsvärk och mjölksyra i musklerna skulle dom inte avsluta passen direkt genom att gå upp ur bassängen, i stället skulle dom lojt simma ytterligare ett antal längder med mjuka avslappnade rörelser och gärna sträcka ut ordentligt. Begreppet simma av är överföringsbart.

*

Nog för att jag går varje dag, men inte så att jag behöver någon särskild avslutning. Sen låter det konstigt med att gå av, det för tankarna i annan riktning. Inte blir det begripligt att skriva om att tänka av heller, fastän det är åt det hållet jag tänker just nu. Alltså lite ansträngningslös verksamhet utan särskilt mål att åstadkomma "resultat".  

*

Mycket gråare blir det inte. Ingen dimma men ett lätt dis. Klockan är fem och skymningen sänker sig. Ändå lyser baldersbrån ute på fälten vid Risinge.

*

På hemvägen stannar vi till vid kyrkogården, Risinge kyrka, för att titta på alla ljus. Idag är det väl alla helgons och martyrers dag egentligen, först i morgon är det dagen för alla själar, alla våra döda. Men vi firar ju gärna kvällen innan och det känns bra att se alla tända ljus. Alla har vi säkert några att tänka extra på i kväll.

 *

***

Inlagt 2020-10-30 22:40 | Läst 2572 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn.
Det var ett smart sätt att jämföra stretching efter simningen med att tänka på något annat och inte nödvändigtvis behöva uppnå något speciellt. Om jag förstår dig rätt?
Jag gillar den sista bilden med kyrkotornet som stiger i mörkret.
Med många vänliga hälsningar och ha en bra kväll från Erik.
Svar från Khalad 2020-10-31 23:18
Hej Erik, "simma av" har ju blivit ett begrepp i familjen. Det är mer än stretching, det är också att slappna av mentalt, att släppa alla yttre krav, att låta kroppen OCH sinnet få vara ifred och hitta sin egen rytm, sin egen väg :-) Många hälsningar/ Björn
Ja det är en mörk tid framför oss. Men det går att ta fina bilder även nu. Riktigt fin den första. Var så disigt och vackert med solen som sken igenom på förmiddagen. Så det blev t.o.m. en tur ut för mig men i den lilla skog jag skulle till fanns ingen dimma. Så jag vände hemåt igen.
I morgon ska även jag till kyrkan. Min yngsta dotter jobbar lite extra länge då. Hon ska ju tända alla marschaller och det är ganska många. Men hon tycker om att jobba en sådan här dag.
Sten
Svar från Khalad 2020-10-31 23:20
Tack Sten, det är det. Men det brukar gå bra, det gör det nog också i år. Hoppas ni fick en fin dag i kyrkan! Förstår att din dotter tycker om att arbeta såna här dagar, det är många som kommer just den här helgen. Många hälsningar/ Björn
Visst ibland blir det så man behöver och vill skriva ...även jag tog en tur till kyrkan för att tända ljus och vara med mina nära. Det är vackert otroligt stämningsfullt den tiden.
Svar från Khalad 2020-10-31 23:24
Det är fint på kyrkogårdarna nu i Allhelgonahelgen, instämmer, tack ninni!
Jag tror jag förstår hur du menar. Kanske att landa mentalt och låta sinnet slappna av istället för kroppen efter ett hårt träningspass. Dina bilder känns verkligen höst. Jag fastnar mycket för den första som är både lågmäld och vacker på samma gång.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-10-31 23:25
Tack Bjarne, just så menar jag. tack för fin kommentar! :-)
Finurliga tankar om bloggandet. Och första bilden, ja precis så såg det ut i morse ..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-10-31 23:28
Tack Gunte! Precis som jag skrev i svaret till Erik
Hej Erik, "simma av" har ju blivit ett begrepp i familjen. Det är mer än stretching, det är också att slappna av mentalt, att släppa alla yttre krav, att låta kroppen OCH sinnet få vara ifred och hitta sin egen rytm, sin egen väg :-)
Vilken bra jämförelse med träningen och av-bloggning! Ibland behöver en sammanfatta dagen som gått med en reflektion, utan att för den saks skull komma fram till en konkret slutsats.

Fina bilder - jag gillar särskilt den övre med det disiga landskapet!

Önskar dig en fin kväll!
/Lisa
Svar från Khalad 2020-11-03 21:16
Roligt att se dig tillbaka på bloggen och tack för trevlig kommentar!