Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TRÖST? ELLER VILA KANSKE?

***

Många säger att dom laddar batterierna i naturen, det stämmer säkert för dom. Själv skulle jag säga att jag hittar vila, ja rentav tröst ibland. Jag hittar också tillhörighet, tillhörighet med det stora mysteriet. Det är fö en del av vilan, att känna den tillhörigheten. Just nu är både vilan och trösten viktigare än vanligt. Sanningen är att jag är låg, och har varit i många månader. Såpass att jag känner jag behöver ta hjälp. Lusten är borta, lusten till foto men egentligen till det mesta. Men såklart fortsätter jag, både med foto och allt det andra men just nu utan glädjen. Jag vet ju varför. Men trots att jag hela tiden tänkt att min blogg ska vara personlig kan jag ju bara skriva om mig själv. I morgon åker jag hem till Finspång igen efter fyra dagar häruppe i Korsheden, utan att ha växlat ett ord med någon, förutom de dagliga samtalen hem.  

*

Idag lyste solem med sin frånvaro, och efter de senaste dagarnas klara väder och kallgrader, -6 som max, kom molnen fuktigheten och rimfrosten, även om det fortfarande var under noll. Det blev fint på sitt sätt, rimfrosten räcker för att göra naturen en gnutta ljusare, skönt.

*

*

*

***

Inlagt 2020-11-28 22:16 | Läst 3090 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Håller nog med dig där om att vila känns mer rätt för mig också än att ladda batterierna, även om man har haft fullt upp med sina projekt där ute, så har det alltid varit en plats som ger lugn och ro för själen, bort från stressen. Har alltid dragits till sjö och hav. En inre vila :)

Tråkigt att läsa om att du är "låg" men hoppas att du får den hjälp du behöver nu och framöver!

Två mycket vackra bilder med härlig frost har du här iaf :)
Svar från Khalad 2020-11-29 10:41
Tack Joakim, till att börja ska jag tala med kommunens stöd för Alzheimeranhöriga.
Väldigt fina och stämningsfyllda bilder från sent i november. Jag vaknade till två grader varmt. En nyans av grått. Dimman gled in över ön, En mistlur i farleden. Då tänker jag att om tre fyra veckor vänder det åt andra hållet.
Ha det gott
/Gunnar S
Svar från Khalad 2020-11-29 10:41
Tack för fin kommentar Gunnar!
Det är inte så trevligt när den dystra verkligheten kommer ifatt utan att det finns så mycket att göra åt saken.
Du får greppa dom glädjeämnen som finns..
Fantastiskt fina bilder där frosten skapar fint djup..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-11-29 10:43
Tack Gunte, det är ju precis så det är. Ibland har vi inga val utan att ta emot det som kommer.
Känner med dej, livet är verkligen en kamp emellanåt.
Hoppas du kan hitta hjälp!
MYCKET vackra bilder!
Svar från Khalad 2020-11-29 10:50
Tack Lena, roligt att du gilla bilderna. I lever med Alzheimer sen drygt tre år , tappar jag för mkt energi blir det svårare att möta henne med glädje och den stöttning jag kan ge.
Känner igen mig i din beskrivning. När SJ delades upp fick jag ta dom gamla avtalen med mig. Pension vid 60. Vid 58 gick senan till lårmuskeln av och jag blev sjukskriven lång tid. Efter sjukskrivningen blev jag hemskickad. HURRA tänkte jag. Nu kan jag vara i skogen hela dagarna. Men tji fick jag. Det första fem åren var inget annat än död och begravningar. Nu när jag kan har jag ingenstans att åka. Finner inget nöje att åka till dessa söndertrasade skogar. Alla myrar omkring är idag torvtäkter. Fotointresset har försvunnit. Vad ska jag ha bilderna till. Många gånger är jag på väg ut men vänder om hem igen.
Jag är otroligt tacksam att jag har barn och barnbarn som vi har kontakt med varje dag. Särskilt roligt är det nu med dom två yngsta som det blir en del bilder på. Lite tråkigt att inte kunna visa den sista på bild. Det är känsligt eftersom han är adopterad och någon kan känna igen honom. Gudomligt söt kille.
Två mycket fina bilder som vanligt. Rådjuren är verkligen fina där dom titta mot fotografen och undrar.
Sten
Svar från Khalad 2020-11-29 10:55
Att ta emot det som kommer är ibland lätt, ibland svårare.. Jag har under hela mitt liv hittills aldrig haft problem med energi och mental ork men har svårt att möta I:s Alzheimer som jag skulle vilja. Rent praktiskt känner jag mig konstant stressad och en smula pressad Roligt att du gillar bilderna, tack Sten!
Två riktigt fina bilder. Vad fint rådjuren tar sig med lite frost runt omkring. Tråkigt att du känner dig låg, men det är väl inte de mest uppmuntrande tider just nu, men möjligheten att det blir ljusare är kanske större när man är i botten
Svar från Khalad 2020-11-29 10:57
Tack Peter! Tiderna och pandemin bidrar säkert men själv kopplar jag det mkt till I:s Alzheimer som blir alltmer påtaglig..
Jag tänker inte skriva fina bilder Björn. För jag vet att det inte hjälper ett dugg, när man mår som du just nu.
Hur vet jag det? År efter år mår jag själv runt november månad riktigt dåligt, Omgivningen säger RYCK UPP DIG! , ni får väl tända ljus och ha det mysigt hemma. Men dom som säger det förstår ingen ting!
Det är ju närmast omöjligt att veta varför man får ångest och deppar i hop, och varför småsaker blir stora problem, maler i huvudet, och att man framförallt känner någon form av meningslöshet. Jag vet inte om det jag skriver kan hjälpa dig.
Men man har rätt att må dåligt. . Själv säger jag till mina barn sambo och omgivning. Jag mår dåligt.
Numera får jag må dåligt. När jag påpekar det svarar barnen ok. Dom säger inte det går över. DOM VET ATT DET GÅR ÖVER, MEN INTE JAG.. för mig känns detjust då som en omöjlig uppförsbacke. Det fina är att dom alltid har haft rätt.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2020-11-29 11:07
Tack för en fin och inkännande kommentar Bengt! För mig är detta med att vara låg en ny upplevelse, jag har alltid haft energi och mental ork i överflöd. Själv kopplar jag det huvudsakligen kring stressen och oron för I:s Alzheimer, nu inne på fjärde året. Jag höll på att skriva att man vet inte hur det går, men här är det ju just det man gör, men långsamt, långsamt. För övrigt har det alltid varit en hjälp att skriva och berätta av mig en smula, själva berättandet är en lindring. Hoppas din november är uthärdlig i år, det måste vara jobbigt att råka ut så regelbundet, hälsningar
Om några veckor så ljusnar det enligt almanackan och jag hoppas att även du ser lite ljusare på livet och tillvaron, och i dina bilder så kan jag se att du inte har tappat sugen helt för de är som alltid riktigt bra.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2020-11-29 11:08
Tack för din kommentar Stig och inte minst din positiva bildkommentar! Nej, jag har inte gett upp, det vet jag inte riktigt hur man gör men ibland skulle jag vilja sova bort dagarna
Ibland visar du en fenomenal förmåga att låta text och bild harmoniera. Jag hoppas du snart ska se ljuset i tunneln ... allt gott!
Svar från Khalad 2020-11-29 11:15
Tack Ragnar. Corona och novembermörkret bidrar säkert men det är nog oron och stressen kring I:s Alzheimer som driver detta och där finns bara en riktning. Men världen är fortfarande vacker, det ser jag.
Läste vad det handlar om och visst kan naturen ge tröst vila och en plats att tänka och vädra och få en att med ny kraft möta någon. Förstår att ork dräneras.
Det kan vara svårt att vara anhörig när tider förändras.
Ta vara på varandra i nu

Fantastisk fin frostbild med rådjuren
Svar från Khalad 2020-11-30 15:11
Tack Nini, naturen är bra på många sätt. Ingen behöver förklara något och ingen bryr sigom du är bäst eller vackrast :-)
niniz 2020-11-30 16:21
? Vet inte hur jag bör tolka det här svaret.
Känner med dig och ville visa det med att skriva.
Ber om ursäkt
Svar från Khalad 2020-12-11 18:14
Såg först nu att du svarat på mitt kommentarsvar men vill säga att du absolut inte har något att be om ursäkt för, din kommentar var både vänlig och uppmuntrande.Vet inte riktigt vad du uppfattat men jag menade att ingen blir mätt och bedömd ute i naturen, alla får vara precis som dom är utan kommentarer och bedömningar, hälsningar/ Björn
Jag har förstått även av tidigare inlägg att du är låg och har varit det en tid. Det är väl egentligen en helt naturlig reaktion om man är i den situation som du är, även om det är en ny känsla för dej. Jag tycker absolut att du ska ta den hjälp du kan få. Känslan att den man älskar och känner så väl sakta förändras måste vara som ett avgrundsdjup, och ingenting jag skriver kan ändra på det.
Jag håller dock med Stig att det inte syns i dina bilder att lusten inte finns där på samma sätt längre. De frostiga bilderna är mycket fina. I synnerhet den första med de vitpudrade tiltorna och det varierande landskapet.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-11-30 15:13
Tack Lena, det mest rullar ännu så länge på fastän hela tiden med förändringar som ibland går att se från dag till dag, tack för fin kommentar!
Ja, det är verkligen lätt att känna så "i dessa tider" som man så ofta hör folk säga. Jag känner också av det, fast kanske inte lika djupt som jag förstår att du gör. Kanske beror det på att jag fortfarande arbetar och att det ändå ger en stimulans i trista tider. Jag hoppas du hittar tillbaka till glädjen, både allmänt och inom fotot!

Du har två otroligt snygga frostiga bilder här. Den första är fantastiskt fint komponerad och den andra visar på ett fint möte i naturen, där de vackra rådjuren vandrar till synes obekymrat i sin miljö.

Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-11-30 15:14
Tack för positiv kommentar Bjarne! :-)
Mycket fina bilder från korsheden i vinterland. Ta hand om dig.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2020-11-30 15:15
Tack för det Johnny!
Det var tråkigt att höra om hur du har det. Jag hoppas att du snart hittar din balans igen.
Det kanske är lite banalt att nämna det i samma andetag, men jag gillar verkligen dina bilder!
Svar från Khalad 2020-12-11 18:16
Finns inget banalt i det, jag tackar för vänliga ord. uppskattas!