Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TIDEN

***

Jag har alltid haft svårt för det där med tiden. Ena ögonblicket är man där, två blinkningar senare har det gått 40 år. Tiden har inte med verkligheten att göra, den är ett påfund av vetenskapsmän, teori liksom. I verkligheten är bildens ögonblick lika nära som förmiddagens, åtminstone för mig. Eftersom Annika, som på bilden sitter i mitt knä, är på besök i Korsheden just nu kunde jag åka hem för att betala räkningar (tillfälliga köp har jag inte på autogiro) och vattna. Det regnar mkt mindre i Östergötland och Finspång än i Bergslagen, det är likadant år efter år.

*

Egentligen letade jag efter något helt annat, men så plötsligt fanns den här bilden på skärmen. Den gick liksom inte att bläddra förbi. Jag glädjer mig åt att hon ser nöjd ut i mitt knä. Det är nog inte just för det hon ser nöjd ut, hon får uppmärksamhet av I också, och blir fotad . Vi hade två kompisar på vardagsmiddag, Janne och Birgitta, nå´n av dom lånade kameran. Annika ser ut att vara fyra, det borde alltså vara 1979 ungefär.Nu är hon 46 och har två egna tjejer, 11 och 13. Men dom där dryga fyrtio åren emellan då och i förmiddags märks inte i min hjärna, dom ligger bredvid varandra.

*

Ser att det är Gröna Emma-tallrikarna på bordet. Säkert är det en vaxduk på bordet. Och jag kommer ihåg dom där gröna vinglasen, undrar om dom inte kallades för remmare, typ för moselvin och så där. Jag plockar som vanligt inte undan och ställer i ordning innan jag fotar familjebilder.Det enda jag önskat jag gjort är att ta undan rullen med hushållspapper. Men den dyker envist upp på bilderna fortfarande.

*

***

Inlagt 2021-06-30 23:47 | Läst 1269 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tankeväckande läsning och fin bild tycker jag. Inte minst damerna. Vi hade Grön Anna och kvalitén var nog lite sisådär, nästan allt utom ett par ljushållare med högstdensamma som figurin är borta.
Svar från Khalad 2021-07-01 20:49
Tack Måns! Tror vi har en Grön Emma tallrik kvar.....
Hur det än förhåller sej med tiden går den fortare ju äldre man blir. Kan inte annat än le åt hushållsrullen. Ibland har vi den framme vid bordet t ex när vi äter skaldjur, för en servett räcker inte långt. Ofta bara råkar den då komma med i bild och jag tänker inte på det förrän jag ser bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-07-01 20:51
Det gör den, tack Lena!
Vilken härlig bild! Ett ögonblick ur vardagen och pappersrullen stör inte mig. Vi upplever nog det där med tiden rätt lika. Jag hänger inte heller med! Mental och fysisk ålder känns rätt olika.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2021-07-01 20:52
Tack för det Bjarne!
Kan tänka att många minnen dyker upp när du ser på den bilden. Tror inte en hushållsrulle betyder något i det här fallet. För min del brukar det vara någon läskedrycksflaska eller taklampan som är felplacerad.
Sten
Svar från Khalad 2021-07-01 20:53
Jo. så är det ju, tack Sten!
Hej Björn - Jag kan fullt ut känna igen dina tankar här.
Bilden här har sin styrka genom att den inte är ordnad, så här såg det ut när den togs - dokumentär och en tidsbild - gillades så mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag sitter just nu och letar i mina gamla fotoalbum efter konfirmations bilder från vår yngstas konfirmation. Hennes dotter ska redan konfirmeres nästa vår !!!