Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SAMMA VÄNDA - NYA BILDER

***

Också i Korsheden är det varmt, nyss 30 C trots att det är mulet. Men vi är en bra bit från svenska rekordet, 38.0. Det har uppmätts två gånger, dels i Ultuna 1933 (juli), dels i Målilla 1947 (juni). Oavsett rekordvore det skönt med några regndroppar eftermiddag, så är det spått. Och nu hör jag att det mullrar, skönt. Badat har vi gjort redan.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-06-28 13:04 | Läst 1331 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder från platser jag känner igen, vilket är extra kul/ Mvh Nina
Svar från Khalad 2022-06-28 21:55
Tack Nina, förstår att du också går där ibland :-)
Fin bildsvit från den Svenska sommaren. 1, 2, 3 och sista gillas mest av mig. Den sista väcker många känslor i mig.
Sten
Svar från Khalad 2022-06-28 22:02
Hej Sten! Det är ju I på sista bilden, hon hamnar före mig då och då när vi går eftersom jag stannar och fotar. Just här gör vägen en 90-graders sväng så det ser ut som hon är på andra sidan stängslet. Tack för en personlig kommentar!
Dessa bilder är verkligen symbolen för svensk sommar. Harmoniska kompositioner och färger, som sprider en skön känsla i kroppen.
De tre sista är dock lite extra och är mina favoriter!
// Conny
Svar från Khalad 2022-06-28 22:06
Tack Conny, det har varit varma men kanonfina dagar. Nu har det åskat och regnat och luften är skön att andas igen. Kul att du gillar bilderna.
Många fina bilder här, fin blandning! särskilt 3 och 5 från slutet. Femman var spännande, en vattenspegling antar jag. Igår fick vi nederbörd iaf, ett rejält åskväder med regn och otroliga vindstötar, ett riktigt oväder med andra ord
Svar från Khalad 2022-06-28 22:18
Tack Peter! Också vi har nu haft ordentligt med regn plus lite åska och temperaturen har gått ner typ 10-12 grader, skönt. Femte bilden bakifrån är inte en spegling, jag fokuserade på en tuva med grässtrån i motljus och noterade mer j förbifarten att där var träd, grenar, löv och skuggor ur fokus på olika avstånd.
Man kan gå samma vända, nya motiv finns hela tiden och nya bilder skapas. Fantastiskt somriga bilder som bjuder på, verkligen vackert!
Svar från Khalad 2022-06-28 22:19
Så är det, tack Morgan! Det har också varit varma men fina dagar :-)
Hej Björn.
Vi har det också varmt i DK - det kallas värmebölja när det har varit minst 3 dagar med 25 grader eller mer. I natt var det sedan ett rejält regn på gränsen till "skybrud" och med blixtar och åska. Idag var värmen tillbaka.
Du visar återigen ett par fina foton med fint ljus - nummer 1, 11 och 12.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-06-28 23:40
Hej Erik, tack för fina Kommentarer! Här har det varit runt 29-30 i fyra dar men ieftermiddag kom regnet och åskan och temperaturen sjönk till 17, jätteskönt
Det ser väldigt fridfullt och somrigt ut. Ängsklockorna är vackra och tredje bilden är smått magisk. Jag skymtar både grisar och kor på första bilden. Så ska det se ut nu. Jag såg nog galten i en blogg för någon dag sedan. De har det fint. Går det en hund bredvid I?
Hälsningar Lena