Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

-59 TROR JAG

***

Bror Dag och jag delade rum under nästan hela vår uppväxt. Kanske var det sista året i gymnasiet jag fick ta det minsta rummet. I alla fall är det jag som ligger här. Eftersom skolschemat sitter uppe på väggen bakom mig är det inte helt tillfälligt. Av skolschemat ser jag att vi fortfarande läste på lördagarna, lördagsschemat ligger längst ner på schemat och eftersom vi då slutade till lunch är det färre timmar än dagarna resten av veckan (ovanför). Vem jag överlåtit kameran till kommer jag inte ihåg, gissar att det är just Dag. Blixt ser det ut vara. Och nej, det är ingen killtidning jag läser, minns jag rätt är det en Adox-broschyr.

*

För övrigt noterar jag till min sorg att Björn  Natthiko Lindeblad inte längre är med oss. Tyvärr har jag aldrig träffat honom personligen men lyssnat till några av hans inspelade samtal. Dom räcker för att ge glädje och sinneslugn. 

*

*

***

Inlagt 2022-01-18 21:39 | Läst 1117 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tänker på att du måste ha haft ett väldigt avslappnat förhållande till kamera och fotografering i en tid då det väl ändå var mycket "arrangerade" foton med familjemedlemmar uppställda for fotogafering. Du visar gång på gång bilder från vardagslivet och hur ni hade det hemma. Skärpan är fint placerad här och du är dej lik. Tänker på 50-talslägenheterna vi såg i Hällefors när jag ser detaljerna i ert rum.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-01-19 21:36
Hej Lena, tack för intressant kommentar. Jag gillade ju fotograferingen som sådan och familjelivet i småstaden Ludvika bjöd nog inte på så mkt märkvärdigheter. Några konstnärliga ambitioner hade jag inte heller annat än att lära mig ta bättre bilder. Därför blev det vardagen, dvs familjen, kompisarna och skolan. Eftersom jag fotade rätt ofta redan då blev det ju inte så märkvärdigt
Alltid lika roligt att se dina bilder från förr. Det är många detaljer man minns och känner igen. Några påslakan fanns inte och jag tror Rita och jag bäddade med överlakan första åren vi bodde ihop. Men minnet kanske sviker. Jag har någon bild på mitt och mina bröders sovrum och sängarna var i den här standarden. En stringhylla och en radio men inget mer.
Sten
Svar från Khalad 2022-01-19 21:36
Tack för det Sten! Som sagt, påslakan var inte uppfunna. Och standarden var just som den var :-)
Häftigt med en sådan bildskatt.

Tidstypiskt och påminner om bilder min farfar tagit i vardagen
Minns också att mormor alltid hade nymanglade krispiga lakan som bäddades så
Svar från Khalad 2022-01-19 21:38
Tack för det Nini, dom gamla bilderna är extra skoj. Och som sagt, påslakan fanns inte då :-)
Kul att se! Bror din kunde fota han också.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-01-19 21:39
Tack Johnny, jag pekade nog på avtryckaren :-)