Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÄNTLIGEN - LÄRKAN!

***

För mig är lärkan det definitiva tecknet på att våren är här. Och trots att jag i går tog över 300 bilder på gäss och dovhjort utan att få en enda skarp gjorde jag ett försök med Tamronet på maxlängd, 600. Riktigt skarpt blev det inte nu heller men det går att se att det är en lärka i alla fall, åtminstone tycker jag det (som vet.....).

*

*

*

*

*

Riktigt vad jag gör för fel när det inte alls funkar vet jag inte. Sonyn är inte den lämpligaste för action som sport och fåglar och den blir definitivt inte snabbare av att Tamronet är tungt i sig själv och har  A-fattning varför jag måste köra med adapter. Ändå tror jag det är jag som gör fel nånstans för det funkar ibland. Nog gnatat om det. Det imponerar väl inte på den här sidans alla eminenta fågelfotgrafer men jag är glad över att  över huvud taget fått lärkan i sökaren!

***

Inlagt 2017-03-13 20:36 | Läst 1224 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
På en blogg vill man berätta något och då spelar skärpan inte lika stor roll. ( tycker jag ) . Såg ett 50 tal tofsvipor på Valboslätten idag, tycker det blir tidigare och tidigare för varje år. Sånglärkan har jag inte hört ännu.
Sten
Svar från Khalad 2017-03-13 21:24
Tackar Sten, visst är det så! Det var faktiskt tofsviporna jag först såg och därför stannade till just där/ Björn T
Lärkan kommer med våren absolut..
Jag känner inte igen den i flykt men vad gör det.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2017-03-13 21:26
Det är ju sången och drillarna man hör långt innan man får syn på den! Tack Gun-Inger!/ Björn T
Gun-Inger Arvidsson 2017-03-13 21:53
Visst så är det.
Sällan den är här ..
Gun-Inger
Grattis Björn! Sånglärkan är absolut ett tecken på att våren är här, sen kan det få komma hur många 'bakslag' som helst.. Själv såg jag en Ringduva här idag, den brukar vara en av de första 'vårfåglar' som brukar dyka upp just här! Men den gör inget väsen av sig, plötsligt finns den bara här..
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-03-13 21:27
Tack Jan! Dessutom blir jag alltid glad av att höra drillarna! Ringduva hr jag inte sett än i år!/ Björn T
Grattis! Tycker inte skärpan var riktigt så illa, fågeln är ju långt borta. Det är imponerande att de klarar att överleva, kalla nätter och inget överflöd på mat precis.
Svar från Khalad 2017-03-13 21:30
Tack Stefan! Och även om skärpan inte sitter perfekt är den inte kass heller på dessa som är ordentligt croppade. Gårdagens bilder på gäss och dovhjort däremot är inte användbara alls trots att det var mkt lättare motiv/ Björn T
Du fångade lärkan Björn! Den hör väl ändå till ett av de mest uppskattade vårtecken. Det räcker långt tycker jag.
Hälsningar Lena
Dessa foton duger fint! Och så tidigt -- vet inte om jag någonsin har sett lärkor i mars.