Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARA FÖR ATT DET GÅR

***

Några av de vanligaste drivkrafterna jag har för min fotografi nämns aldrig i seriösa sammanhang (=bloggen här). Dit hör tex  Bara för att det går, Jag har just inget annat att göra och Undrar om det här går. Ändå har jag roligt och ändå lär jag mig, eller åtminstone inser jag något nytt varje gång. Och varför lägger jag ut dom då, bilderna? Också bara för att det går så klart! Plus att jag gillar att umgås med er förstås! Den här gången är bilderna hemma från tunet i Korsheden i går och alla tagna med 100-400:an, utan adapter.

*

En bild på klematisen till sist, utan altandäcksribbor

*

En av bukettaplarna

*

Humleslinga

*

Odjuret och skönheten. Rejält croppat förstås. Vad han heter har jag ingen aning om, berätta gärna

*

Genom att extrapolera ut i export gick odjuret att croppa ett steg till. Handhållet med inte så stabila pensionärshänder, 400 mm, imponerande! Visst, 1/640 s, men ändå! 

*

Natti natti!

***

Inlagt 2019-08-28 23:11 | Läst 4440 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ändå ganska fantastiskt man kan ta dessa bilder med ett tele, snyggt. Flugan ser ut som Tachina fera, tror inte den har något svenskt namn.en typ av parasitfluga
Svar från Khalad 2019-08-29 17:26
Instämmer, tack Peter!/ Björn T
Teknikens framsteg gör det lättare, och roligare, att fotografera. Kvalitén på bilderna har blivit bättre för gemene man/kvinna tack vare detta. Några håller naturligtvis inte med och menar tvärtom, men i dag finns tack vare den snabba tekniska utvecklingen möjligheten att ta riktigt bra bilder. T o m med mobil. Se bara din bild på flugan. Tagen utan stativ vid brännvidden 400 mm! Otänkbart för bara några år sedan. Får man sådana resultat vill man ju fortsätta att "leka". Det har aldrig varit så roligt att fotografera som nu. Eller hur Björn?
Svar från Khalad 2019-08-29 17:26
Instämmer till fullo, tack Torbjörn!
Kul att det går och det bevisar ju ditt fina bildsvep med jättefina närbilder och att komma nära en fluga med 400 mm med lite darr på handen och så blir det så här bra. Imponerande.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2019-08-29 17:28
Roligt och stimulerande, precis, tack Stig!/
Ja, man blir imponerad av vad dagens kameror och objektiv klarar, som vi sagt förut.. Har själv ett 105 mm. makroobjektiv, som nästan aldrig används.. använder hellre mina telen som ger det längre skärpedjupet så hela motivet blir skarpt, istället för bara lite som blir skarpt med makrot! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-08-29 17:29
Ser också att makrot ofta blir liggande till förmån för telet. Sonys 100-400 har ju bra närgräns också, 1 meter prick! Tack Jan!
Inte illa med en 400, måste vara bra närgräns på den. Imponerande bra på flugan. Teleobjektiv är bra att vanka runt med, går att använda till mycket. Alla bilderna blev bra.
Svar från Khalad 2019-08-29 17:30
Det har den, närgränsen är 1 meter prick! Tack Stefan!
Dina tankar ligger nära ett annat tänk..Varför ska jag ta dom bilderna, dom är redan tagna av så många..jaja, men JAG har inte tagit dom bilderna..Så fortsätt gärna med allt som går..
Flugan var en fin men hårig jäkel..har nog inte sett en dån innan..och Humleslingan gillas...finns en turistväg i Bromöllatrakyen som heter så också..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2019-08-29 17:31
Tack för det Gunte, det är lätt att bli imponerad av modern utrustning! Och visst, jag vill själv.......Hälsningar