Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BJÖRKTRAST

***

På seneftermiddagen, när det gick att sitta ute igen (+29 C i skuggan tidigare), satt jag i trädgården och njöt av kvällssvalkan. 100-400 hade jag satt på, kanske kunde jag få en skymt av en tornseglare tex? Nej, nå´n sån har jag ännu inte sett till. Men en björktrast kom på besök, ivrigt födosökande på gräsmattan. Och man tager vad man haver sa redan Kaijsa Warg, så det blev några bilder på herr/ fru? björktrast. Det slår mig när jag tittar närmare på bilderna att ansiktet visar en ganska sträng attityd, rakt framifrån nästan en smula rovfågelsliknande

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-05-16 22:26 | Läst 1291 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Det blev nogle meget fine og smukke billeder af en af vore meget almindelige fugle - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Det blev bra! Framförallt första när pippin tittar lite med huvudet på sned, härligt, LO
Det blev fina porträttbilder på Trasten, och jag gillar nog första bilden där den kikar lite grand på sned.
Ha det gott/Stig
Säger som Stig, fint porträtt.
Gillar dom tre första där fjäderteckningen kommer fram så fint. Måste erkänna att jag har ganska lite bilder på björktrasten trotts att jag har flera bon på min baksida. Hoppas bara dom klarat sig efter att dom gallrat bort många träd under veckan som gått.
Sten
Du får fortsätta spana, Tornseglarna dyker nog upp när som helst, men ofta kan dom vara lättare att se i ett samhälle, där brukar finnas fler 'boplatser' för dessa fåglar.. gärna under ett tak på någon större byggnad.. Igår var det +28,5° här i Stockholm, det varmaste i maj sedan mätningarna började 1750.. Idag var det +12° kl. 12:00.. Det känns rätt skönt.. Fina bilder på Björktrasten, en fågel som jag tycker rätt bra om! Dom är så 'förtroliga' och orädda för oss människor, känns som dom gillar oss.. det måste man ju själv gilla! Samtidigt så kan dom vara väldigt tuffa mot Skator och andra fåglar, och jagar ofta iväg dom..
Hälsn!