Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BLÖTARE ÄN VANLIGT

***

Vi är säkert inte värst, tror Mälardalen och Stockholm har det värre, men nog har det regnat de senaste dagarna också här.  Risingefälten är mer översvämmade än jag kommer ihåg jag sett. Vägen S:ta Maria ut mot Doversund är som vanligt avstängd. Tror att det inte bara är regnmängderna just dom här dagarna, markerna var redan mättade av regn tidigare i maj.

*

Inte helt ovanligt

*

Men mer vatten än jag sett

*

Lite överallt på fälten står det vatten

*

Sett från den vanliga promenadvägen ut till Ekbacken

*

***

Inlagt 2021-05-27 21:10 | Läst 2162 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det har blivit ett risfält istället. Vi har inte fått extremt mycket regn här i Skåne, men det räcker ändå för någon månad nu tycker jag
Svar från Khalad 2021-05-28 15:16
Kanske det, fast dom ska vara under vatten jämt väl? Såg idag att et redan minskat. Och idag är det sol och +17!
Tack Peter!
pdahlen 2021-05-28 15:30
Jo det är förhoppningsvis enbart tillfälliga översvämningar, räcker nog inte till ris Just nu har vi det skapligt varmt och bättre ska det bli
Maj månad våt och kall fyller bondens lada all står det i bondepraktikan. Fina bilder av landskapet...

😁
syntax 2021-05-27 22:20
Nya praktikan:

Maj månad skall va´ het - koldixiden, ni vet.
Är den sedan våt och kall - är den het i alla fall... :-D
Svar från Khalad 2021-05-28 15:18
Tack Hans-Åke. så kan det säkert vara. Lite mkt regn nu är nog helt oh, bara det blir varmare och soligare under högsommaren. Och idag lyser solen!
Svar från Khalad 2021-05-28 15:22
Så blir nog kommentarerna Peter, instämmer. I princip kommenterar svenska media bara såna väder- och klimatnyheter som stämmer in med rådande huvudfåra, åsiktskorridoren är extra smal här.
Jo, nog har det regnat alltid. Och eftersom vatten är en bristvara här ute på öarna så är det ändå välkommet tillskott till grundvattennivåerna.
Och dina bilder känns verkligen regn, och det är väl bortsett från motiven som är lättförståeliga, de relativt mättade färgerna som gör det. Bra foto med andra ord.
/Gunnar S
Svar från Khalad 2021-05-28 15:24
Med tanke på låga grundvattennivåer är det bra med mkt regn inför sommaren, instämmer. En annan sak är att det inte alltid är så roligt just då, jag har varit uppe i Korsheden i tre dagar och under dagtid fanns inte en soltimme. Det klarnade upp en av kvällarna, jag är glad för det! Tack Gunnar!
I Stockholm var det rätt kraftigt regn. Passade på att åka riktigt fort på några raksträckor, och få gratistvätt av bilen... :-)
Anders F. Eriksson 2021-05-27 22:33
Regnvatten på bilväg är nog ett av de sämsta sätten att tvätta bilen med tanke på all skit på vägbanan, men det kan ju vara kul :)
syntax 2021-05-27 23:38
Jag var medveten om den saken. Det hade regnat häftigt i ett helt dygn, och vattnet på vägen var alldeles rent. Och visst - det var skitkul, men man får se upp med vattenplaning i dom höga farterna.
Bilen blev gnistrande ren.
Svar från Khalad 2021-05-28 15:29
Hej Peter, jag kör ju bil ofta lite längre (inte jättelångt, typ 20 mil) sträckor, typ Fg-Sthlm, Fg-Gbg och så Fg-Korsheden och har många gånger sett när bilen varit rejält smutsig innan att jag sluppit tvätta bilen om det varit regnväder, funkar helt ok så länge man inte tänker sämskskinnspolera den :-) Tack för inlägg!
Vädret blir man inte klok på. I SW Finland har det varit solig och fint, började regna när vi stack i går, idag sol igen när vi kom upp till Kuusamo.
- hawk
Svar från Khalad 2021-05-28 15:30
Instämmer, det har varit mkt ujpp och ner nu. Och medeltemperaturen för maj blir nog ganska låg, tack Håkan!
Det som överraskar mig mest när jag befinner mig där jag gör är att det har hunnit blivit så grönt söderut. Var länge sedan jag såg så översvämmade marker. Men med så tunga moln så är det inte så konstigt kanske.
Sten
Svar från Khalad 2021-05-28 15:31
Hej Sten, tror hela mellansverige fått ovanligt mkt regn, jag åkte ner från Korsheden till Finspång i går och det var fulla diken och översvämmade fält överallt. Men grönt är det, tack!
Ser ut som mina hemtrakter om våren, ett vattenrike. Året har en tendens att jämna ut sig, kan mycket möjligt komma både värme och torka i sommar, med de vackraste ängar och insekters surr.
Svar från Khalad 2021-05-28 15:32
Hej Stefan, vet att du ofta visar bilder från dina våtmarker, ofta jättefina bilder, tack!
Mycket talande bilder och genom att göra dem åt det mörkare hållet har du förstärkt känslan av dåligt väder. Bra jobbat!
Hälsningar, Bjarne